Yhden lapsen politiikka Suomeenkin

Eilen kommentoin perussuomalaisen Aleksi Niskasen täällä Uuden Suomen Puheenvuorossa julkaisemaa blogia. Se löytyy tuolta alempaa. Siinä ei ole mitään yllättävää, että hän kritisoi maahanmuuttoa. Siinäkään ei oikeastaan ole mitään yllättävää, että Niskanen on huolestunut alhaisista syntyvyysluvuista. Tuota alhaista syntyvyyttä on kauhisteltu viime vuosikymmeninä erityisesti siellä kentän oikealla laidalla. Asian voi nähdä myös toisin: Alhaiset syntyvyysluvut parantavat työllisyyttä ja elintasoa.

Niskanen kirjoitti: Olen vahvasti sitä mieltä, että jos minkä tahansa maan syntyvyys laskee alle tarvittavan 2,1 kokonaishedelmällisyyden (”Kokonaishedelmällisyysluvun pitää olla vähintään yli väestön nettouusiutumisluvun eli 2,1, jotta väestö uusiutuisi ja väestösuhteet pysyisivät tasapainossa”) niin jos maa ei pysty nostamaan maassa syntyvyyttä poliittisin ja yhteiskunnallisin toimenpitein, lääke tähän ei ole kymmenien tuhansien lähinnä kouluttamattomien ja kielitaidottomien miespuolisten henkilöiden tuleminen Suomeen.

Kun Niskanen haluaa kiristää maahanmuuton kriteereitä Australian mallin mukaiseksi, niin minä ehdotin Niskasen blogin kommenttiosuudessa seuraavaa:

Jos maahanmuutto lopetetaan, tai siitä tulee ehdottamasi mallin mukaan todella kireää, niin silloin syntyvyyden on laskettava radikaalisti; yhden lapsen politiikka olisi hyvä ratkaisu. Kuten sanoit, automaatio ja robotiikka korvaavat monia työpaikkoja. Kun syntyvyys laskee tarpeeksi, jäljelle jää työpaikkoja siten, että noihin töihin löytyville on kasvanut työvoiman kysyntä samalla kun työvoiman tarjonta laskee, kiitos alentuneen syntyvyyden. Tästä seuraa palkkojen nousu ja kasvanut kulutuskysyntä, joka taas ruokkiin taloudellista ekspansiota. Inflaatio pääsee vauhtiin ja pääsemme eroon nollakoroista. Siis syntyvyyttä on vähennettävä todella rajusti! Milloin Suomessa päästään yhden lapsen politiikkaan?

Ehkä suomalaiset lisääntymisikäiset ovatkin ennakoineet tilanteen hahmottelemani mallin mukaan. Sosiaalipoliittisilla ratkaisulla (suosimalla yhden lapsen politiikkaa) parannetaan tulevien sukupolvien työllistymisennustetta. Naiset ovat olleet niin fiksuja, että ovat toisinaan skipanneet lisääntymisen kokonaan. Se on varsin kaukonäköistä ja  viisasta ennakoivaa toimintaa.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu