Nyt Kauhavan sotilaslentokenttä EU/NATO:on käyttöön.

Nyt on oikea aika varata Kauhavan ilmasotakoulun vanha sotilaslentokenttä EU/NATO:on käyttöön tukikohtana ja harjoitusalueena pohjana isäntämaasopimus.
Vapaata ilmatilaa riittää isoihin harjoituskuvioihin, mitä ei siviililiikenne ei häiritse koska Keski-Euroopassa sitä ei ole.

Huolto- ja majoitustilaa on riittämiin osa muonitus puolella uusittuna. Laaja lakeus antaa tilaa laajentumiseen ja vaikka raskaan kaluston varastointiin. Pitkät kiitotiet ja lisäksi harjoitusalue tukialuksen kannelle laskeutumista varten vaijeripysähtymislaitteineen. Lisäksi kenttä on sopivan matkan päässä Venäjän rajasta, ja maaston tasaisuus takaa hyvän ilmatorjunnan.

Tällä saa kyllä vahvemman signaalin uhkaavalle Venäjälle, kuin kutsua läntiset liittolaiset pelkkiin sotaharjoituksiin. Nyt on aika näyttää ”mistä kana kusee” koska maailman tilanne menee aina vain huonompaan suuntaan.

Pienempänä mutta ei vähäpätöisempänä kuriositeettinä kuitenkin mainitsen että moni Gloster-Gladiator ja Fouga Magister lentäjä on löytänyt vaimon Kauhavalta, sillä ”Pohojalaasis akoos on viisaus”. Eihän se Ranskalainen tai amerikkalainen verenperintö pahitteeksi ole, oppii vain puukkoojunkkarit vain niiaamaan ja pokkaamaan, myös isänmaallinen heimo ottaa vieraat  avosylin vastaan.

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu