Puolustusvoimille näkyvämpi rooli.

Pitääkö Suomen puolustusvoimien näyttää enemmän leijonan hampaitaan julkisuuteen, vai pitää omaksuttu tyyli pitää salaisena kuinka paljon torjuntakykyä löytyy kun tarve vaatii.
Strateginen suunnittelu kyllä vuotaa kun seula, siitä saamme lukea somesta kun puolustusvoimien organisaatiomuutos on jatkuvaa.
Suomen puolustusvoimien julkisuus näkyy vaatimattomana esim. paraateissa jossa kultuuriero on silmiin pistävää itäisen naapurin mahtipontiseen uhottelutyyliin, jossa on epäluonnollinen marssityyli. Jokaiselle riittää myös liian iso koppalakki ja kokardi, joka ruodussa monta ”prinssieverstiä”.
Suomen sotilasparaateissa ei näy uho, mutta perinnettä enemmän. Mitä puolustusvoimien paraati sisältää, niin samaa kalustoa yleensä 2 kpl, suojataanko tällä kaupungin katuja, vai pelätäänkö naapurivaltion arvostelua.
Eräässä Suomessa olevassa paraatissa hännänhuippuna vedettiin lavetilla jopa kaivinkonetta johon oli kauhaan jäänyt multaa, tasoittiko kaivinkone etupään kahta Leopardi 2 panssaria, aika epäsotilaallista.
Puolustusvoimien paraateissa on joukko-osastoja edustava marssijoiden joukko, joka kyllä pisti silmään. Erään ryhmä edessä askelti upseeri kukonaskelin mutta viimeisenä hännillä tuli lyhyt huonoryhtinen kumarassa oleva jermu kypärä takaraivolla. Selässä oli yhtä pitkä ”Tuliluikku” kuin oli mies ja tukki hakkasi sääreen joka askeleella, ja marssi vielä epätahdissa kuin muut. Sitten havaitsin että ulkomaalaiset sotilasasiamiehet seurasivat miestä, he nostelivat kulmakarvojaan ja katsoivat toisiaan.
Vanhana psykologina huomioin että he näkivät edessään ”Valkoisen kuoleman” (ven. Белая смерть, Belaja smert’) eli mielikuva ”Simo Häyhästä” . He näkivät todellisen kansanarmeijan yhdessä miehessä joka on pelottavampi kun vieterisotilaat Venäjän armeijassa, sen paljasti epävarmat eleet sotilasasiamiehissä, vaihdeltiin jalkaa ja niistettiin neniä.
Lipsahti vähän sivuraiteelle, mutta jatketaan pitääkö Suomen puolustusvoimien näyttää enemmän raateluhampaansa, vaikka Venäläisillä on aavistusta ja tietoa että voi käydä ”Ohraisesti” jos siilien pesään tunkee päänsä. Siinä viedään monta ”Iivanaa” pilvipalvelussa kohti tuonpuoleista. Venäjän sotilaitten äidit nostavat hirmuisen mellakan, sillä sen painoarvo Venäjällä uskottua suurempi. Nykyään ei Venäjän johtomiehet uskalla liikkua edes kaduilla tai kansan parissa, onhan se noloa jos sotilaitten äidit repii vastuuliset ”Kananpaloiksi”.
Itse tapasin eläkkeellä olevan Säpon yhteyshenkilön, joka on hoitanut Ruotsin suhteita Israeliin, kyllä Suomi oli Ruotsin kanssa täydellisesti samalla asialla voimallisesti hankkimassa kalustoa ja vaihtaen teknillistä tietämystä ja lisenssejä. Nykyään on menossa suuriakin asekauppoja, osa on kopioita yhdysvaltalaisista aseista tai niistä kehitetyistä. Kyllä näistä toimenpiteistä Suomen puolustuskyky on kasvanut melkoisesti, taitaisi naapurimaat yllättyä kun tietäisivät kaikki hankinnat. Lisäksi pienemmätkin puolustushankinnat on huomioitu vaikka tarvikeluettelo on useissa tuhansissa, tämä todistaa että paneudumme tosissamme puolustamaan maata. Israelin kanssa yhteistyö tehdään matalalla profiililla, se kun ei sitä tarvitse olla. Kalusto-ja muut hankinnat on sen verran laadukasta, että se osana kasvattaa pelotetta.
Yllätyin kun seurasin nykyaikaisen merimiinan huoltoa, sitä ei entinen armeijan aseseppä enää korjaa, se oli niin täynnä siruelektroniikkaa joka reagoi magnetismiin ja akustiikkaan + sun muuhun, iso torahammas pelotteeseen. Pelotekynnys pitää julkisesti olla korkea, sillä se on paras pääsuoja.
Suomi hallitsee maailmanmitassakin parhaan keskitetyn tulenkäytön nykyammuksilla, jotka kylvää sirpaleita eri malliin kuin viime sodissa. Jos oletettu vihollinen alkaa rynniä miesylivoimalla tulee vain enemmän violetinvärisiä sotilaita, jota ei kotirintama ei kestä ja sen jälkeen haetaan vastuullisia.
Suomella on jo yksistään niin monta pelotetta + yhteystyö monen maan kanssa, ettei tarvitse olla mikään ”Vaivaistalon kasvattipoika” joka omassa nurkassa on hiljaa ja itsetunnoton.
Suomalaisilla pitää olla helttaa päälaella että uskaltaa liittyä NATO:oon muiden joukkoon.
Ihmettelen näitä kepulaisia ja vasemmistolaisia jotka saa ruplia tai prenikkoja rintaan, ollaan niin viisaita ja maltillisia että kompastuu omiin kryptisiin puheisiinsa.
Kun Suomen puolustusvoimia maailmalla arvostetaan, niin ei k.o. poliitikkojen tarvitse olla niinkuin ”Sokea pässi pimeässä” ja omat edut sivuun NATO päätöksessä.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu