Arvonlisävero vie makeistehtaat konkurssiin

Nyt on piru merrassa. Hallituksen päätös korottaa makeisten arvonlisäveroa iskee erityisesti suomalaisiin makeisyrityksiin. Fazer harkitsee jo uuden makeistehtaan investoinnin perumista. Toimitusjohtaja Christoph Vitzthum näkee nyt, että suomalaiset makeanhimoiset asiakkaat siirtyvät ostamaan ulkomaisia halvempia makeisia. Uhkauksena toimitusjohtaja arvelee, että pahimmillaan päätös voi jopa vähentää nykyisiä työpaikkoja. Jos kulutus vähenee, se johtaa työpaikkojen menetykseen.

Toinen vitsin vääntäjä on Urjalan makeistukun kaupallinen johtaja Timo Tuominen. Hän on nopea käänteissään kuten markkinamiehen pitää olla. Ensi viikolla tullee kauppoihin Urjalan makeistukun uusi tuote ”Persu’s Makeis Sekoomuksen”. Tuomisen mukaan alv korotus vaikuttaa merkittävästi yrityksen liikevaihtoon. Hän sanoo suoraan, että ”Ei tämä maa nallekarkkiverolla pelastu”  Tuominen myös Fazerin tapaan miettii investointeja ulkomaille vaikkapa Ruotsiin.

Minusta se arvonlisäveron korotus koskee kaikkia myyntiä. Myös ulkomailta tuotavia makeisia.

Kukaan ei tietysti löydä tästä mitään hyvää, mutta sokeri on yksi suurin syy lihomiseen. Lihavuuteen liittyvät aineenvaihdunnan häiriöt aiheuttavat sadoilletuhansille kansalaisille kärsimyksiä ja monen kohdalla johtavat ennenaikaiseen kuolemaan.

Suomessa väestön lihominen aiheuttaa joka vuosi yhteiskunnalle ainakin 5 miljardin euron lisäkustannuksen.

ilkkavarsio
Sitoutumaton Raasepori

Merikapteenin mietteitä maakravuille ja sosialismia rakentaville.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu