Demarit risteilyllä- Flappitaulussa ”Velkaa saa vielä ”

Ennen kevään 2023 eduskuntavaaleja Sdp löysi leikkauskohteita vain 400 miljoonan euron edestä.  Sanna Marinin komennossa mitään leikkauksia ei voitu tehdä, kun Antti Rinne oli kirjoittanut fläppitauluun ”Rahaa on”. Itse asiassa Sanna Marin totesi, että tämä 400 miljoonaa euroa ei ole edes leikkaus vaan menosäästöjä ? Millä kartalla demarit lähtivät eduskuntavaaleihin ?

Demareiden hallituskaudella ei syttynyt yhdessäkään lampussa valo. Velkaa kasattiin veronmaksajien päälle, mutta uusiin vaaleihin lähdettiin 400 miljoonan euron menosäästöillä, vaikka Rinteen ja Marinin hallitus otti velkaa 55 miljardia euroa.

Tallinkin risteilyllä joku sai yhteeen lämppuun valon ja esitti, että demarit voisivat tehdä säästöjä 2,5 miljardilla, koska flappitauluun joku oli kirjoittanut, että ”Velkaa saa vielä”. Antti Lindtman puhuu säästöistä ja välttää kaikissa puheissaan sanaa leikkaus.

Eivätkö demarit kuuntele VM virkamiehiä, lue lehtiä, kuuntele EU komissiota tai kuuntele muita kuin vasemmistolaisia talousasiantuntijoita

Klubiaskin kanteen tehdyllä matematiikalla selviää, että nyt tarvitaan  yhdeksän miljardin euron sopeutuksia: niistä noin 5,5 miljardia on leikkauksia, 1,5 veronkorotuksia ja kaksi miljardia pitäisi tulla talouskasvun ja työllisyyden nousun kautta. Talouskasvu näyttää olevan kaukana horisontissa. Olen varma, että tuota työllisyyden kautta tulevaa nousua ei tulla näkemään.

Demarit esittävät riemuristeilyn tuloksena 2,5 miljardin säästötoimia. Salainen demareiden laskelma 3,5 miljardin veronkorotuksista on julkaisematon, mutta varmasti estää yksityisen kulutuksen, talouskasvun, työllisyyden ja investoinnit.

Arvatenkin tulevat veronkorotukset  ovat tiedossa ja ovat toimia jotka Sanna Marinin hallitus jätti tekemättä juuri kun niitä oli kipeimmin tarvittu.

Demareiden taloudessa istuu symbolisesti syvällä  ”Rahaa on” ja ”Velkaa saa vielä”

 

ilkkavarsio
Sitoutumaton Raasepori

Merikapteenin mietteitä maakravuille ja sosialismia rakentaville.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu