Demarit tekivät talouskasvun tuhopaketin – veroja, veroja, veroja

Lyhyesti virsi kaunis !

Sdp peruisi kaikki hallituksen vuodelle 2024 tekemät julkista taloutta heikentävät veronkevennykset. Demarit nostavat ansio-ja eläketulon verotusta= yksityinen kulutus laskee= valtion alv tuotto laskee. Veronkorotukseen eivät osallistu ne jotka eivät edes maksa veroja. Pienituloisten verotuksen kiristys lisää asumistuen ja muiden sosiaalisten tukien määrää.

Demarit poistavat listaamattomien yritysten verohuojennuksen= Listaamattomat yritykset työllistävät Suomessa yli miljoona työntekijää = yritysten kasvu hiipuu= rekrytointi hiipuu= työttömyys kasvaa=työttömyyskulut nousevat.

Demarit leikkaavat yritystukia ja yritysten verotusta= yritysten investointien houkuttelevuus hiipuu. Ulkomaisten yritysten kiinnostus investointeihin Suomeen hiipuu= työllistäminen ontuu= verotuotto vähenee.

EU maissa yritystuet ovat voimakkaassa kasvussa perusteena ulkomaisten investointien saanti ja yritys estää oman teollisuuden poistuminen maasta maihin joissa on edullinen yritysvero ja kannustava investointituki.  Demarit ovat päättäneet estää ulkomaiset investoinnit Suomeen, mutta samalla haluavat lisätä työperäistä maahanmuuttoa Suomeen.

Demarit leikkaavat kotihoidon tuesta= tällä estetään syntyvyyden myönteistä kasvua ja vanhempien antamaa turvallisuutta laselle ja vanhemmuudelle. Julma ratkaisu perheiden ja lasten kannalta.

Demarit luopuisivat teollisuuden sähköistämisen tuesta. Mitä tässä mahdetaan hakea. Saksa on tänä vuonna tukemassa saksalaista teollisuutta 200 miljardin sähkötuella.

Demarit ovat poistamassa opiskelijoiden opintolainahyvityksestä. Nopeutetusta loppututkinnosta ja valmistautumisesta opiskelija on saanut hyvityksen. Demarit rankaisevat opiskelijoita jotka valmistuvat nopeasti. Demareiden mielestä ikiopiskelijat ovat hyödyksi yhteiskunnalle!!!! Mistä ne näitä leikkauksia keksii ?

Demarit esittää ”empien” yksityiselle terveydenhoidolle esitettyä KELA korvauksen poistamista. Syy on, että demarit tietävät, että yksityisen terveydenhoidon osuus jonojen purkamiselle on edellytys. Yksityisessä terveydenhoidossa on yli 2 miljoonaa terveyskäyntiä vuodessa.

Demareiden ajamia verotoimia ovat institutionaalisten sijoittajien lähdevero, listaamattomien yhtiöiden osinkovero, yrittäjävähennyksen rajaaminen, suurimpien perintöjen ja lahjojen verotuksen kiristäminen ja esimerkiksi polttoturpeen verotuen leikkaaminen. Löytyyhän sieltä kansallisen maataloustuen leikkaaminen. Metsävähennyksen poistaminen ja isältä pojalle periytyvän metsänlahjoituksen poistaminen. Kaiken huipuksi työkoneiden verotuksen leikkaus.

Vanhaa demarilogiikkaa. Nämä verot tuhoavat säästämisen, osakeomistusten positiivisen vaikutuksen yrityselämän, positiivisen talouden toimeliaisuuden, ulkomaisten sijoittajien maastapaon, pörssin kuihtumisen, eläkevarojen sijoitustuottojen hakeutumisen ulkomaisiin sijoituksiin.

Tätä ohjelmaa jos noudatettaisiin Suomi tippuisi maailman läntisten maiden joukosta krooniseen alisuorittamiseen. Talouskasvun puutteesta pitkään kärsinyt Suomi on menossa kurjaan suuntaan. Verotuksen poukkoilevuus, eriävät mielipiteet pääomien verotuksesta ja työmarkkinoiden pelisääntöjen villeys eivät kannusta yrityksiä investoimaan.

Yksikään teollisuusihminen ei tee investointipäätöksiä ympäristössä, jossa ensin mennään neljä vuotta yhteen ja sitten kokonaan toiseen suuntaan. Luottamuksen ja talouskasvun aikaansaaminen vaatisi johdonmukaista talouspolitiikkaa. Harva haluaa investoida Suomeen ja raha pakenee. Teollisia investointeja tehdään vuosikymmeniksi eteenpäin ja ne vaativat ennustettavan ilmapiirin.

 

 

ilkkavarsio
Sitoutumaton Raasepori

Merikapteenin mietteitä maakravuille ja sosialismia rakentaville.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu