Ministeri Wille Rydman neuvotteli Helsingin Telakan Kanadaan-seuraukset ovat loistavia

Elinkeinoministeri Wille Rydman neuvotteli Venäjän omistuksessa olleen Helsingin Telakan Kanadalaiselle telakkayhtiölle- kauppa tehtiin marraskuussa 2023.

Kanadalainen telakkayhtiö Davie on sopinut Helsingin telakan ostamisesta venäläistaustaiselta holdingyhtiöltä. Elinkeinoministeri Wille Rydman (ps.) kertoo neuvotelleensa asiasta telakkayhtiön kotipaikka Quebecin elinkeinoministerin kanssa.

Vahva yhteistyö jäänmurtajien rakentamisessa näyttää valoisalta. Kumppanuus tuo Suomeen uusia työpaikkoja telakoille, laivavarusteiden valmistajille ja muille niihin liittyvien palveluiden tuottajille. Samoja etuja kumppanuus tuo myös Yhdysvalloille ja Kanadalle. Lisäksi kumppanuus avaa suomalaisille järjestelmä- ja komponenttitoimittajille markkinoita myös Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Arviot osoittavat liittolaisten tarvitsevan jäänmurtajia noin 70–90 kappaletta seuraavan 10 vuoden aikana. Neuvottelut toimeenpanosuunnitelmasta kestävät noin puoli vuotta.  Sopimus on osoitus siitä, että Suomen osaamista arvostetaan.

Tämä on todellinen läpimurto, merkittävä avaus kaupankäynnille jolla on Suomen talouselämälle tulevaisuudessa suuri merkitys. Ilman NATO jäsenyyttä tämä olisi ollut mahdoton kehitys. NATO-jäsenyyden kustannukset tulevat tämän sopimuksen myötä jo kuitatuiksi. Eikä tämä ole kuin alkua läntisten kauppasuhteiden paranemiselle. Erittäin hyvä uutinen talouden suossa rämpivässä Suomessa.

ilkkavarsio
Sitoutumaton Raasepori

Merikapteenin mietteitä maakravuille ja sosialismia rakentaville.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu