Puolan, Latvian ja Liettuan rajalla ruuhkaa- Ei koske Suomea

Puola, Liettua ja Latvia ovat pysäyttäneet lähes 150 000 luvatonta rajan­ylitystä Valko-Venäjältä. Pelkästään tämän vuoden puolella Puolaan on pyrkinyt 400 siirtolaista laittomasti päivässä.

No eihän tämä monen mielipiteen mukaan koske Suomea, koska meillä on Venäjän vastainen raja kiinni. Suomeen ehti tulla Venäjältä noin 1 300 turvapaikanhakijaa ennen kuin itäraja suljettiin kokonaan viime joulukuussa.

On ilmeistä, että rajaa ei voi kuitenkaan pitää loputtomasti kiinni, niin hallitus on valmistellut rajalain joka tullakseen hyväksytyksi tarvitsee 5/6 enemmistön hyväksynnän eduskunnassa.

Jos rajalaki ei mene läpi, viesti leviää kulovalkean tavoin Puolan, Liettuan ja Latvian raja-aitojen takana leiriytyneille EU alueelle pyrkiville maahanmuuttajille.

Tänään Turun yliopiston kauppakorkeakoulun professori ja Venäjä-tutkija Kari Liuhto esittelee Venäjän neljä mahdollista tulevaisuudenkuvaa artikkelissaan Venäjän vaihtoehtoisia tulevaisuuksia – Mihin Suomen tulisi varautua ja miten?

Liuhdon mukaan skenaariossa on, että pakolaisia saattaa tulla Suomeen massiivisesti.

Poliittisen keskustelun perusteella näyttää vahvasti siltä, että Suomen poliitikot ja oikeusoppineet eivät tajua asian vakavuutta.  Kun tieto leviää Puolan, Latvian ja Liettuan rajalle, että Suomen 1 300 kilometrin pituinen raja on auki, täällä on 500 000 pakolaista tulossa rajan yli mahdollisesti Venäjän hybridivaikuttamisen tuella.

Ei kai sillä sitten ole kansanedustajille väliä miten se äänestys menee. Tärkeintä on politikointi, mutta kuka kantaa vastuun. Se on jäänyt selvittämättä.

ilkkavarsio
Sitoutumaton Raasepori

Merikapteenin mietteitä maakravuille ja sosialismia rakentaville.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu