SSAB osavuosikatsauksessa terveisiä ay-liikkeelle

SSAB julkaisi tänään ensimmäisen neljänneksen osavuosikatsauksen. Osavuosikatsaus sisälsi normaaliin tapaan yleistä talouskatsauksen numeerista tietoa ja näkemyksiä yhtiön ensimmäisen neljännekset tapahtumista ja ennustuksia tulevasta kehityksestä

Ajalle poiketen enää ei puhuttu koronasta eikä Ukrainan sodasta, mutta sen sijaan huomasin katsauksessa selvän viesti ay-liikkeen herroille. Petteri Orpoa eikä työministeri Arto Satosta mainittu nimeltä kuten ay-liike muistaa aina henkilöidä etsittäessään syyllisiä.

SSAB Europe -divisioonan liiketulos oli 163 (0) milj. kruunua, ja liiketulosprosentti oli 2 (0) %. Markkinat olivat heikot, ja poliittiset lakot Suomessa heikensivät liiketulosta noin 350 miljoonalla kruunulla.

Erikoislujien terästen myynti autoteollisuudelle kehittyi hyvin, mutta huhtikuun lakkojen arvioidaan heikentävän toisen neljänneksen tulosta noin 125 miljoonalla kruunulla.

Suomessa Ruukki Construction ovat toteuttaneet kustannussäästöohjelmat, joihin sisältyi myös henkilöstövähennyksiä. Ne vaikuttavat positiivisesti myös tulevilla vuosineljänneksillä.

Siirtyminen fossiilivapaaseen teräksenvalmistukseen jatkuu, ja SSAB on päättänyt investoida 4,5 miljardia euroa Luulajan terästehtaaseen. Sen lisäksi, että investointi poistaa 7 % Ruotsin hiilidioksidipäästöistä.

Investointi Luulajaan  se tuo mukanaan joukon muita etuja, kuten alhaisemmat tuotantokustannukset, suuremman joustavuuden ja paremman tuotevalikoiman.

Kyllä tästä nyt Sokea Reettakin näkee, että investoinninin vaihtoehto Raaheen ei ollut missään vaiheessa edes todellisuudessa harkinnassa.

 

 

ilkkavarsio
Sitoutumaton Raasepori

Merikapteenin mietteitä maakravuille ja sosialismia rakentaville.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu