Rikkaan rukous

Luinpa tänään linkin takaa löytyvän artikkelin Suomen rikkaiden suhtautumisesta köyhiin. Kuinka ollakaan tämän päivän Raamatun teksti käsitteli hieman samoja teemoja. Ennen kaikkea empatiakyvyttömyyttä ja kylmää rakkaudettomuutta, joka on varma omasta oikeassa olemisestaan. Ei taida monelle rikkaalle tulla mieleen, että ihmiset saavat syntymälahjana aika erilaiset ponnahduslaudat, joilta tavoitella onnellista elämää. Kuinkakohan pitkälle nämä tämän hetken raharikkaat olisivat ponnistaneet tarpeeksi karuista ja vaikeista lähtökohdista?

Eli tässä päivän teksti. Huom. Tämä on oma henk.koht. mielipiteeni eikä mikään kirkon virallinen kanta.

Muutamille, jotka olivat varmoja oman rikkautensa oikeutuksesta  ja väheksyivät muita, eräs pappi esitti tämän kertomuksen:

    ”Kaksi miestä meni kirkkoon rukoilemaan. Toinen oli rikas, toinen köyhä. Rikas asettui näkyvälle paikalleen seisomaan ja rukoili itsekseen: ’Jumala, minä kiitän sinua, etten ole sellainen kuin muut ihmiset, reppanat, vähälahjaiset ja vätykset kuten vaikkapa tuo luuseri tuolla nurkassa. Minä maksan veroja ihan törkeän paljon, paitsi niitä, jotka olen onnistunut kierrättämään veroparatiiseihin Suomen yliahneen verottajan ulottuvilta.

Minä teen duunia seitsemänä päivänä viikossa, ainakin jos se innostaa minua. Minulla on ollut kunnon vanhemmat, jotka veivät minua harrastuksiin pienestä pitäen ja järjestivät suhteillaan minulle kunnon duunia ja maksoivat asuntolainani ja jättivätpä vielä ahkeruudellaan minulle perinnöksi sievoisen omaisuuden. Eipä käynyt kuten tuolle luuserille, jonka vanhemmat olivat juoppoja ja joka vietti puolet elämästään lastenkodissa, mutta eipä siitä edes ryhdistäytynyt ja lukenut itselleen kunnon ammattia. Mitä nyt vietti aikaansa samanlaisten vätysten seurassa kuin itse on. Mutta jokainen nyt ei ole penaalin terävin kynä.  On vain oikein ja kohtuullista, että tuollaisilla eivät riitä rahat sekä ruokaan että lääkkeisiin.

Köyhä seisoi taempana. Hän ei tohtinut edes kohottaa katsettaan taivasta kohti vaan löi rintaansa ja sanoi: ’Jumala, ole minulle syntiselle armollinen!
    Minä sanon teille: hän lähti kotiinsa vanhurskaana (Jumalalle kelpaavana suom.huom.), tuo toinen ei. Jokainen, joka itsensä korottaa, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan.”

 

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1fa6a7f0-f2ce-401d-95e6-44d6fe9616…

ilkkawiio

Kokopäiväinen ja -aikainen työ asettaa edelleen bloggaamiselle ja kommentoinnille omat rajoitteensa. Vapautan kuitenkin jatkossa keskustelufoorumini jokaisella halukkaalle, mutta toivon, että pysytään hyvän maun ja käytöstapojen rajoissa. Itse osallistun ja kommentoin sen mukaan kuin töiltäni ehdin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu