Demokraatti Lipposen huoli?

Oletteko huomanneet, että Ylen uutisissa asiantuntijat ovat alkaneet lisääntyvästi puhua siitä, kuinka Kreikka on saatettava  ”hallittuun velkasaneeraukseen”.

Muutama kuukausi sitten Suomessa vaalien ainoa voittaja, perussuomalaiset, suljettiin hallituksen ulkopuolelle, koska puolue vaati neuvotteluissa, että Suomen ei tule osallistua Kreikan tukemiseen lainapaketilla, vaan Kreikan velat on saneerattava.

Niiden, jotka ovat kiinnostuneita kansanvallan toimivuudesta, kannattaa panna merkille, että sekä ennen vaaleja että vaalien jälkeen perussuomalaiset ovat ajaneet kansalaisten tuella sitä linjaa, että Kreikkaan ei pidä lapioida veronmaksajien rahoja, joilla pankkien voitot turvataan.

Tästä asiasta meidän suuret demokraatit ovat hiljaa ja toivovat, että kukaan ei huomaa mitään.

Mutta kuinka ollakaan, Facebookin tonkijat löysivät Jussi Halla-ahon naamakirjan päivityksen, jossa tämä viisasteli sillä, että talouden tasapainottamiseksi kreikkalaisilta vaadittavat toimet ovat sitä luokkaa, että ne voisi kenties toteuttaa vain sotilasjuntta.

Halla-ahon sanoja alettiin tarkastella vakavalla naamalla. Vanha viisaus sanoo, että ”niin on kuin miltä näyttää”. Vitsistä saadaan vakava asia, jos siihen suhtaudutaan vakavasti.

Taisi TV-uutisten lukijakin todeta, että Halla-aho on esittänyt sotilaskaappausta Kreikkaan. Annettiin ymmärtää, että Halla-aho vaatisi jotain tällaista. Mistähän tieto on peräisin? Kesällä Halla-aho liitettiin mieleltään sairaan Breivikin hirmutekoihin, koska Halla-ahon nimi esiintyi tämän norjalaisen kirjoituksissa – kuten myös nimi Churchill.

Halla-ahon jahtaaminen sopii niille, jotka haluavat, että isompi kuva unohtuisi.

Nyt Lipponen antaa ymmärtää, että Halla-aho on sotilaskaappausta toivova äärioikeistolainen. Ja Lipponen on kovasti huolissaan, että ulkomailla ollaan huolissaan.

Mitä Suomen ja SDP:n edustajat ulkomailla kulkiessaan kertovat, kun kysytään ovatko perussuomalaiset äärioikeistolaisia? Käsi sydämelle: ovatko sosialidemokraatit joskus itse, ehkä lyhytnäköisiä poliittisia voittoja tavoitellessaan, tulleet tätä leimaa ruokkineeksi?

Jos on annettu äärioikeistolaisuuden varjon langeta perussuomalaisiin, on isänmaalle tehty vahinkoa. Niiden, jotka ovat aidosti kansanvallasta huolissaan, tulisi alkaa korjata tätä vahinkoa. Myös Lipposen.

 

Ilmari Rostila
Perussuomalaiset Tampere

Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja, sosiaalityön dosentti, yhteiskuntatieteiden tohtori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu