Miksi olen perussuomalainen?

Jäin tänään eläkkeelle yliopistoprofessorin tehtävästä. On hyvä hetki perustella (taas) itselleen muutama vuosi sitten tekemääni päätöstä liittyä perussuomalaisiin.

Miksi olen perussuomalainen?

Perussyy lienee Suomen vasemmistopuolueiden vähäinen, sanoisinko olematon, suomalaisuus.

Otetaan Sdp. Heille euro oli ilmoitusasia (Lipposen hallituksen tiedonanto). Itselleni suuri suomalaisuuden mittari on suhtautuminen ruotsin pakollisuuteen. Sdp pitää kynsin hampain kiinni ruotsin pakollisuudesta. Tarja Halonen, Martti Ahtisaari ja Paavo Lipponen tulkitsevat kansakunnan kaapin päällä, mielestäni vähämielisesti, että heidän ”Suomi on ruotsalainen” –maailmankuvansa vaatii, että jokainen Suomen kansalainen – paitsi ulkomailta tullut – osaa ruotsia.

Vasemmistoliitto – ajatellaanpa vertailukohtana Kreikan Syrizaa ja kreikkalaisuutta. Syriza puolustaa kreikkalaisten etuja. Vasemmistoliitto näyttää enemmän kreikkalaiselta kuin suomalaiselta?

Loppujen lopuksi on kyse kyvystä muodostaa tasapainoinen suhde kansallisen ja kansainvälisen välille.

Otetaan maahanmuutto. Pidän henkeen ja vereen kiinni oikeudesta pohtia julkisuudessa Suomeen pyrkijöiden motiiveja ja suomalaisen yhteisön kykyä ja tahtoa ottaa vastaan tulijoita. Näin on edelleen oltava median, vihreiden ja vasemmiston muodostaman ”viisaiden neuvoston” hysteriaa ja tuomiota pelkäämättä.

Suomalaiseen yhteiskuntaan pitää (edelleen) tulla yksilöinä ja perheinä. Itsenäisen valtiomme rajat tulee ylittää yksi kerrallaan luvan kanssa eikä ”porukalla”. Vastaavasti Suomessa myös eletään vapaina yksilöinä ja perheinä.

Oikeus pohtia näitä asioita on edelleen oltava yhtä hyvin mökin muijalla kuin puoluesihteeri Slunga-Poutsalolla, Olli Immosella tai Jussi Halla-aholla. Ihan yhtä hyvin kuin tasavallan presidentti Sauli Niinistöllä, joka puheessaan suurlähettiläille hiljattain ansiokkaasti pohti näitä asioita.

Ilmari Rostila
Perussuomalaiset Tampere

Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja, sosiaalityön dosentti, yhteiskuntatieteiden tohtori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu