Tynkkysen erottaminen iso virhe

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen erotettiin perussuomalaisesta puolueesta viime perjantaina. Tämä oli puolueen johdolta iso virhe.

Asiat ovat sitä miltä ne näyttävät.

Vetoaminen ”henkilörekisteririkokseen” näyttää pelkältä verukkeelta. Perussuomalaisten puoluehallitus ei nimittäin ole tuomioistuin. Puoluehallituksen olisi pitänyt ainakin odottaa oikeusprosessia. Sellaista tuskin olisi tullut.

Tynkkynen haastoi puoluejohdon tiukempiin otteisiin hallitsemattoman maahanmuuton hillitsemisessä ja Kreikka-tukipaketeissa. Tältä osin Tynkkynen toi kansalaismielipiteen ja perussuomalaisten kannattajien mielipiteen esille. Hän sai toiminnallaan varmaankin enemmän vauhtia myös perussuomalaisiin ministereihin.

Näyttää siltä, että varapuheenjohtaja Tynkkynen erotettiin mielipiteittensä vuoksi, ammuttiin viestintuoja. Tynkkystä rangaistiin sen vuoksi, että hän vaati hallitusohjelman tiukempaa noudattamista ja selventämistä. Epäselvä tilannehan johtuu siitä, että Suomeen on päästetty tuhansia turvapaikanhakijoita turvallisesta Ruotsista. Hallituksella ei ole tähän tapahtumaan, siis ”tapahtumaan”, joka vain ”tapahtuu”, mitään valtakirjaa eikä ohjelmaa. ”Ohjelmaksi” ei riitä pääministerin kansainväliselle medialle antama ilmoitus, jonka mukaan hänen toinen kotinsa on turvapaikanhakijoiden käytettävissä.

Perussuomalaisten johto näyttäisi olevan jossain määrin herännyt tilanteen vakavuuteen. Vähitellen aletaan tajuta, että kansalaiset eivät hyväksy säästöjä ja pakkolakeja, jos samaan aikaan maahan otetaan kymmeniä tuhansia uusia ruoka- ja yövieraita vuodessa. Tämä asetelma loukkaa jokaisen duunarin ja vähän hienommankin väen oikeustajua. Sarkastisesti voisi sanoa, että Tynkkysen kaksi kuukautta varapuheenjohtajana ei mennyt hukkaan. Seurataan tilannetta.

On myös ennen kuulumatonta, että puoluehallitus erottaa varapuheenjohtajan, jonka puoluekokous on juuri valinnut. Tynkkysellä on puoluekokouksen mandaatti. Onko muu puoluejohto alenevan kannatuksen vuoksi paniikissa? Erottaminen näyttää pelolla johtamiselta ja pelossa johtamiselta. Erityisesti puheenjohtaja Timo Soini kantaa raskaan vastuun tehdystä virheestä. Näin ei voi jatkua.

Ilmari Rostila
Perussuomalaiset Tampere

Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja, sosiaalityön dosentti, yhteiskuntatieteiden tohtori.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu