Olut, lisämausteilla…

Juuri nyt ollaan Saksassa melko lailla ymmällä Münchenin Umweltinstitut:in tuoreesta tutkimustuloksesta, josta käy ilmi että lähes kaikki tunnetut olutmerkit sisältävät rikkaruohotorjunta-aine glyfosaattia (tunnettua "Roundup":ia) ja vieläpä reippaasti yli sallitun rajan. Pitoisuudet vaihtelevat 0,46 ja 29,74 mikrogramman välillä kun juomaveden suurin sallittu pitoisuus on 0,1 mikrogrammaa/litra (µg/l). Pahimmat arvot (herbisidiä jopa yli 300 kertaisesti enemmän kuin juomaveden suurin sallittu pitoisuus) löytyivät olutmerkeistä Hasseröder (29,74 µg/l), Jever (23,04 µg/l) ja Warsteiner (20,73 µg/l). Saksan lähes kaikki oluet sisältävät tämän tutkimuksen mukaan rikkaruohotorjunta-ainetta, ikivanhasta Reinheitsgebot:ista huolimatta. Tämän, jo vuodesta 1516 voimassa olevan lain mukaisesti olut saa sisältää ainoastaan vettä, humalaa ja mallastettua viljaa. Lisäaineet ovat yksiselitteisesti kiellettyjä. Umweltinstitut totesi, että seuraavat oluet sisältävät aivan liikaa glyfosaattia (joka WHO:n tuoreen tutkimuksen mukaan aiheuttaa hyvin todennäköisesti syöpää):

-Beck's
-Paulaner
-Veltins
-Oettinger
-Bitburger
-Warsteiner
-Hasseröder
-Erdinger
-Jever
-König Pilsener
-Radeberger
-Krombacher
-Franziskaner
-Augustiner

Miten tähän on tultu? Voin omalta osaltani todeta, että tämä bloggaaja on sen verran kokenut ja kyyninen maatalousmies, ettei tulos yllätä millään tavalla…aivan luonnollista seurausta aivottomista työtavoista. Maailmalla (niin USA:ssa kuin monissa EU-maissa, Saksa mukaan luettuna) on edelleen sallittua ruiskuttaa viljakasvustoja glyfosaatilla juuri ennen puintia. Tämä ns. crop desiccation (saksaksi: Sikkation) aiheuttaa sen, että viljasato pakkotuleentuu samalla kun kasvuston rikkaruohot tuhoutuvat. Kätevää! Myös Suomessa harkittiin 1990-luvun loppupuolella hyvinkin vakavasti glyfosaatin ruiskutuksia jopa puinnin yhteydessä, mutta allekirjoittanut sai ainakin tuon innon laantumaan kyseenalaistamalla moista käytäntöä useilla Maaseudun Tulevaisuuden kirjoituksilla. Kaikenlaisia hölmöyksiä tehdään, etenkin silloin kun "ammattilaisille" annetaan vapaat kädet. Tämä on nähty metsätalouden puolella (aiemmat rajut metsämaan muokkaukset päätehakkuun jälkeen) ja samanlaista, perusteetonta ylimielisyyttä löytyy maatalouden puolelta. Onneksi esiintyy edelleen myös maalaisjärkeä.

USA-lainen vehnäviljelijä Keith Lewis puhuu crop desiccation:ista näin selkeästi: 

"I have been a wheat farmer for 50 yrs and one wheat production practice that is very common is applying the herbicide Roundup (glyphosate) just prior to harvest. Roundup is licensed for preharvest weed control. Monsanto, the manufacturer of Roundup claims that application to plants at over 30% kernel moisture result in roundup uptake by the plant into the kernels. Farmers like this practice because Roundup kills the wheat plant allowing an earlier harvest.

A wheat field often ripens unevenly, thus applying Roundup preharvest evens up the greener parts of the field with the more mature. The result is on the less mature areas Roundup is translocated into the kernels and eventually harvested as such.

This practice is not licensed. Farmers mistakenly call it “dessication.” Consumers eating products made from wheat flour are undoubtedly consuming minute amounts of Roundup. An interesting aside, malt barley which is made into beer is not acceptable in the marketplace if it has been sprayed with preharvest Roundup. Lentils and peas are not accepted in the market place if it was sprayed with preharvest roundup….. but wheat is ok.. This farming practice greatly concerns me and it should further concern consumers of wheat products".

Saksalaisolueiden suuret glyfosaattipitoisuudet kertonevat tästä "Sikkation":ista ja veikkaankin, että saksalaiskäytännöt tullaan nyt tarkistamaan entisestään, aivan kuten Hollannissa ja Ranskassa on tehty. Kiinnostava on oheinen taulukko glyfosaatin käytöstä amerikkalaisessa vehnäviljelyssä sekä rinnakkaisesti/samassa tahdissa lisääntyneet keliakiatapaukset. Tutkimus julkaistiin Interdisciplinary Toxicology Journal:issa joulukuussa 2013 ja panee ajattelemaan yhtä suin toista. Nykyihminen (lue: "asiantuntija") luottaa aivan liian sinisilmäisesti teknologiaan ja pelaa melkoista uhkapeliä tulevien sukupolvien kustannuksella. Ehkä ainut lohtu on siinä, että samanaikaisesti miesten siittiötuotanto heikentyy koko ajan. Ehkä maapallomme tulevat ongelmat ratkaistaankin näin, "luonnollisesti"?

 

kirjoittanut:

Oluen ystävä

         &

K.H.P.V.-jäsen

 

 

ilmari
Suomussalmi

Suomussalmi. Puheenvuoron vakiokirjoittaja 2009-2019. Vapaavuorolainen 2011-2021. Nykyinen blogialustani: ILMARISCHEPEL.LIVEJOURNAL.COM

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu