Ilmarin lähtö US-blogistanista, heips!

Taisi olla vuonna 2009 kun kirjoitin ensimmäisen blogin Niklas Herlinin mainion alustaan ja nyt vuoden 2020 olen kirjoittamassa vihoviimeisen. Ei, en tee Pekka Siikaloita, tulemalla takaisin yhä uudestaan! Päätökseni on pysyvä, kuten valitettavasti niin moni muukin ahkera US-bloggaaja on jo tehnyt ennen minua. Voisin tehdä heistä pitkän nimilistan, mutta se olisi liian työlästä ja liian surullista luettavaa..

Eräs kimmoke tähän ratkaisuun on foorumin uudistus, eikä ehkä niinkään itse uudistus vaan se tyly tosiasia, ettei rakentavia parannusehdotuksia ole otettu vakavasti. Erityisesti Janne Salonen on tehnyt toistuvasti hyviä parannusehdotuksia, ilman minkälaista vastakaikua saatikka tuloksia. Tärkein parannus niistä olisi uusien kommenttien merkitseminen vaikkapa UUSI-maininnalla, jolloin kommenttiketju eläisi paremmin ja kiinnostavammin. Mutta kun ei niin ei..

Suorastaan vihainen olin ja olen siitä, että kaikki vanhat blogini ovat uudistuksen myöten muuttuneet lähes lukemattomaan muotoon (kuvat puuttuvat, youtubelinkit menivät ulkoavaruuteen, tekstit sekaisin jne).

Lopullinen syy oli kuitenkin eilinen havainto, että hyvinkin suosittu blogini oli poistettu, ilman toimituksen reilua selitystä. Tein tämän blogin loppuvaiheessa oman arvioinnin mahdollisesta syystä.

Kyseinen blogikirjoitus oli tarpeellinen varoitus kotimaan tulehtuneeseen keskusteluilmapiiriin. Sainkin siihen paljon myönteistä palautetta, muun muassa tällaisen kommentin: ”Paras lukemani kirjoitus aikoihin. Itse olen ihmetellyt sitä, miten joissain piireissä nimitetään liki kaikkia oikeistolaisia äärioikeistolaisiksi. Kokoomuslaisiakin”. Jostain syystä tiettyjen nimittelyjen käyttö näyttää olevan sallittua (keskustelun säännöistä huolimatta), kuten myös jatkuvaa vihan lietsontaa. Puheenvuoro onkin muuttunut todella ikäväksi, yhä harvempia poikkeuksia lukuunottamatta.  Mutta onneksi, niin minun kuin monen muun kannalta, oli tuo vapaavuoro. Vapaavuoro on keidas verrattuna nykyiseen puheenvuoroon! Ehkä sinne vielä joskus vaikkei sekään ole enää todennäköistä.

Toivon kaikille iloa ja onnea omassa elämässään sekä postitan toimitukselta saadun viestin, josta jokainen pystyy vielä kerran arvioimaan oliko tuo blogikirjoitus nyt niin asiaton (valokuvat jätin pois):

Olet saanut varoituksen asiattomasta sisällöstä Uuden Suomen blogipalvelussa. Varoitus koskee sisältöäsi: Katsokaa ja ampukaa fasisti

Jokainen meistä on viime vuosina huomannut, että Suomi on täynnä fasisteja, rasisteja sekä natseja. Viime vuonna tilanne meni jopa niin pahaksi, että ”fasismi marssi paraatiovista eduskuntaan”. Eli, tuon tulkinnan mukaan, tässä vaiheessa ainakin kokoomus, perussuomalaiset sekä kristilliset ovat vähintään fasisteja…Pian ehkä jopa puolet kansakunnasta, jolloin todella on syytä huoleen. On muuten kiinnostava ja itseään ruokkiva ketjureaktio: ensiksi leimataan vasta- tai ”vihollispuolta”, ilman minkälaisia omatunnontuskia, ”rasisteiksi”, ”fasisteiksi” tai kekseliäästi ”natseiksi”, jonka jälkeen aletaan huolestua tästä yhä paisuvasta uhasta ja perustetaan silakkaliike torjumaan sitä.. Nerokasta ellei olisikaan niin pirun vaarallista. Itse olen maahanmuuttaja, joka tuli puolisuomalaisena Hollannista Suomeen jo 50 vuotta sitten. Vaikka olen ikionnellinen, että pääsin maasta pois, seuraan silti tiivisti entisen kotimaani tapahtumia ja kehityskaaria. Hollannissa, jossa ollaan Suomea jo paljon pidemmällä integraatiokuvioissa, ollaan nykyisin paljon varovaisempia kyseisten leimasanojen käytössä. Siperia opettaa…Tässä tosikertomus ja varoitus siitä, mihin leimakirveen umpimielinen käyttö ja tehokas maalittaminen pahimmillaan voi johtaa:

(Valokuva Pim Fortuynista)

Kaksi vaihtoehtoista kuvatekstiä: Pim Fortuyn: marksilaisen näkökannan sosiologian professori (Groningen Yliopisto/Rotterdamin Yliopisto), pitkäaikainen sosiaalidemokraatti (PvdA/Partij van de Arbeid), myöhemmin yrittäjä (konsulttitoimisto) ja aivan elämänsä loppuvaiheessa aktiivipoliitikko, joka uskalsi ensimmäisenä (”epäkorrektinä”) puhua Hollannin todellisista ongelmista. Homoseksuaali ja feministi. Luokitteli itseään keskustaliberaaliksi, joka inhosi äärioikeistolaisia, kuten Haider ja Le Pen

sekä tämä valtakunnallisesti onnistuneen maalittamisen jälkeinen kuvateksti: Pim Fortuyn: äärioikeistolainen, fasisti, rasisti, natsi (”Eichman”) sekä ”Mussoliini” (olihan hänelläkin kalju pää).

Vaara ja riski liittyvät siihen tosiasiaan, että aina löytyy niitä hölmöjä, jotka uskovat tällaisiin viholliskuviin. Niin myös Hollannissa. Volkert van der Graaf kertoi mielentilatutkimuksessa ja myöhemmin oikeudessa, että hän näki Pimissä suuren uhan ja että hän halusi ”puolustaa heikkoja, muslimeja sekä kansaneläkeläisiä” tätä hirmuista miestä vastaan..

(Valokuva murhatusta Pim Fortuynista)

Tehtävä suoritettu. Fasisti tapettu

(Valokuva murhaajasta)

Murhaaja, antifasisti Volkert van der Graaf: vegaani, eläinten suojelija, äärivasemmistolainen sekä oman ”Ympäristö Offensiivi yhdistyksen” perustaja. Ennen murhaa Volkert oli pitkään hollantilaisviljelijöiden kiusankappale, joka teki valituksia sarjatuotantona. Nykyisin 50-vuotias antifasankarimme kävelee taas vapaana miehenä (8 vuoden vankeusajan jälkeen).

Mikäli surullinen tapahtuma rupesi kiinnostamaan, niin tässä linkki blogikirjoitukseen (jonka yhtenä suosittelijana oli fiksu Niklas Herlin): https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilmari/234005-demokraatin-demonisoinnin-kauhea-lopputulos/

Post scriptum: Samassa yhteydessä voin hyvällä omatunnolla kertoa, että kannatan työperäistä maahanmuuttoa sekä kiintiöpakolaisten runsaampaa maahanmuuttoa (hyvinkin lämpimästi). Rasismi on typerää ennakkoluuloa, josta olen onneksi pysynyt erossa koko elämäni ajan. Reilua, rehtiä ja ratkaisukeskeistä keskustelua kannatan kovasti ja juuri sitä kaipaan eniten US-blogistanissa..(blogini päättyi)

Se on rikkonut keskustelun sääntöjä ja on poistettu.
Tulevista varoituksista voimme poistaa oikeutesi kirjoittaa palvelussamme.

Terveisin
US Ylläpito

Viestin jälkeen luin vielä kerran uudestaan mitkä ovatkaan nuo keskustelun säännöt. Oheistan ne tässä ja siinä olen kurssivoinut ainoan mahdollisen syyn blogini poistoon, vaikka US-Ylläpito ei vaivanutkaan antamaan omaa selitystä (Miksei? Vai oliko kyse robottivastauksesta?).

Keskustelun säännöt:

 • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen liittyviä asiattomia viestejä.
 • Älä solvaa ihmistä tai yhteisöä. Älä puutu luvatta toisten ihmisten yksityiselämään.
 • Älä haasta riitaa.
 • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
 • Valheellisen tai perättömän tiedon ja haitallisten huhujen levittäminen on kiellettyä.
 • Rikokseen tai väkivaltaan kehottavat viestit ovat kiellettyjä.
 • Älä lietso vihaa ja aiheetonta pelkoa.
 • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan, harhaanjohtavaan tai epäasialliseen materiaaliin.
 • Älä mainosta.
 • Älä käyttäydy häiritsevästi.
 • Älä huuda eli käytä isoja kirjaimia.
 • Älä otsikoi pelkillä isoilla kirjaimilla.
 • Älä jankkaa. Tarkoituksellista keskustelun pilaamista ei suvaita.
 • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.
 • Voit julkaista toisen ottaman kuvan vain, jos tiedät sinulla olevan lupa käyttää kuvaa blogissasi.
 • Älä jaa materiaalia, joka rikkoo tekijänoikeuksia.

Heips pohjoisesta! (ja muistakaa etenkin nämä säännöt: ”Älä solvaa ihmistä tai yhteisöä”. ”Älä haasta riitaa”. ”Älä lietso vihaa ja aiheetonta pelkoa”. sekä ”Älä käyttäydy häiritsevästi”).

+71
ilmari
Suomussalmi

Suomussalmi. Puheenvuoron vakiokirjoittaja 2009-2019. Vapaavuorolainen 2011-2021. Nykyinen blogialustani: ILMARISCHEPEL.LIVEJOURNAL.COM

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu