Sorry vaan, Suomen bensa- ja autokauppiaat (tasavallasta nyt puhumattakaan)

Tiedän, olen juuri nyt varsin epäisänmaallinen….mutta silti: Ruotsi on IHANA naapuri! Eikä Venäjä yhtään sen pahempaa. Niiden ansiosta jopa tavallinen persaukinen/eläkeläinen/maalainen (vaikkapa kaikki nuo ominaisuudet yhdessä) pystyy vielä ostamaan kunnon auto (ja pensaa), ihan käteisellä….Oheisen farmarin, tuplarenkailla, hain toissapäivänä Haaparannasta hintaan 1600 euroa (16 000 ruunua). Sisäänajo tehty: hieman yli 300 000 km, kuten on tehty nuo kaikki merkkihuollot myyntihetkeen asti. Kone ilman muuta bensaversiona, koska rajaseudun asukas saa putininpensaa alle 70 sentillä. Dieselvero on tunnetusti pyllystä, sanoo entinen dieselimies, mutta onhan se teillekin outoa, että kehutaan, kun iänkaikkisesti valitetaan, onhan? Terveisin, ilimari (wisuja miehiä). Äläkä tykkää pahaa (ja Kaulinrannan/Marjosaaren Aapolle kiitoksia mukavasta matkaseurasta ja pätevästä avusta).

P.S. Onhan se mukavaa kun tällainen syrjäseudun maalainen voi edes sen verran kuitata maaseudun asuntojen hinnanalennuksia, eikö? Voin itse asiassa todeta, että maalla on edelleen älyttömän mukavaa (kunhan käyttää hieman järkeä) ja aion kyllä nauttia siitä loppuikääni.

ilmari

Puheenvuoron vakiokirjoittaja 2009-2019. Vapaavuorolainen, joskin enää harvoin. Nykyinen blogialustani: ILMARISCHEPEL.LIVEJOURNAL.COM

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu