Takinkääntäjä, tuuliviiri, periaatteeton
Osasyy, että jäin aikoinaan pois Nikon, alunperin niin mainiosta, Uuden Suomen foorumista oli se, että homma näkyi luiskahtavan niin helposti muiden mollaamiseen ja (mikä pahinta) erilaisten leirien muodostamiseen: ”Kun sinä joskus näin kirjoitit, niin siitä lähtien kuulut tohon lokeroon”. Väsyttävää.. Käyn silloin tällöin lukemassa US-blogistanin kommenttiketjuja ja joskus annan tykkäykseni. Tässä sääntöpoikkeus.
Onhan syntisen helppoa arvostella muita ihmisiä, mutta arvostelepas oma itsesi (Jopen sanoin: ihan omalta kohdaltasi)! Tässäpä oma näyttöni siltä rintamalta (livejournal on minulle upea alusta):
Takinkääntäjä, tuuliviiri, periaatteeton
Kyse on jo vanhemman miehen (72v) retrospektiivisestä ja itsekriittisestä yhteenvedosta ja sen yhteyteen sopii hyvin Kauko Käyhkön (1916, Pietari – 1983, Espoo) kerrassaan komea laulu:
Terveisiä pohjoisesta. Elämän iloa teille kaikille!
Näin on kuten mainitsit. Ei tämä oikein toimi samalla tapaa kuin muutama vuosi sitten.
Moderointia pitäisi kehittää jollain tapaa edelleen. Täällä saa ”sananvapauden” nimissä sabotoida näköjään mielin määrin keskusteluja mutta mitään sanktioita ei tule. En toki itsekään ole aivan pulmunen mutta tahtotila on kyllä hyvin luja ollut viime ajat pysyä kiistelyjen yläpuolella.
Sitten kirjoituskielto voi pamahtaa yllättäen. Muutama kuukausi sitten laitoin yhden postauksen johon liittyi hyvin tunnettu valokuva joka on kiertänyt maailmaa pitempään kuin moni kirjoittaja on elänyt täällä. Eli Leonid Breznevin ja Eric Honeckerin välinen suutelonomainen tervehdys! Sain yhden päivän kirjoituskiellon! 😉
Ilmoita asiaton viesti
Kävin lukemassa. Inspiroivaa! Voisimme kaikki listata omat takinkääntämisemme ja vaihteeksi hurrata niitä.
Täällä Puheenvuorossakin voisimme enemmän arvostaa kanssakeskustelijoita, etenkin niitä, jotka ovat eri mieltä. Nimittäin omakaan ajattelu ei kehity, jos juttelee vain samaa mieltä olevien kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Itse samaa mieltä ettei nk aina se oma napa vaan ottaa huomioon eriävät mielipiteet solvaamatta ”alle navan” vaikka välillä ryöpsähtelee kuten ”elävissäkin visiossa”.
Siitä huolimatta säilyttää tietty taso somessa kuin somessakin – vaikka mm täällä – tiettyä mahdottomuutta kuitenkin tietyin osin.
Yliampuvuus on toisinaan niin luonnollista meissä ihmisissä.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri noin. Eri mieltä olevia pitää sietää. Sananvapaus on tärkeämpi arvo, kuin äärimmäinen loukkaantumisen välttäminen. Keskustelua ei voi olla, jos kaikki eri mieltä olevat leimataan maalittajiksi, naisvihaajiksi, rasisteiksi, äärioikeistoksi…, joita yritetään hiljentää 70-luvun tyylisesti.
Lehdistönvapauden päivänä on aiheellista nostaa esille mm. seuraavat viimeisen neljän vuoden sananvapauden saavutukset Suomessa:
Lautapelejä kielletty, kirjastoissa kirjoja ”hyllytetty”, sisältövaroituksia lisätty, siirrytty ”kokemusasiantuntijoiden” suorittamaan kirjallisuuden ennakkosensurointiin, näyttelyitä suljettu, uskontojen toimintavapautta rajoitettu, sananvapautta rajoitettu, sosiaalisen median tilejä suljettu, sosiaalisen median yrittäjien yritysasiakkaita painostettu, sananvapautta käsitteleviä julkisia tilaisuuksia estetty, kulttuurialan ihmisiä maalitettu, taiteellista ilmaisuvapautta rajoitettu, yliopistojen opetusta sensuroitu, luennoitsijoita canceloitu, tutkimusta rajoitettu, tutkimustuloksia mitätöity, oppilastöitä hylätty, yliopiston opiskelija laittomasti luennolta poistettu, oppilasjärjestöjen jäsenrekisterit siivottu, . . .
Ilmoita asiaton viesti
Mutta missä menee se raja? Muutama kirjoittaja on joiden ainoa anti on henkilökohtainen nälviminen? Ja muutama joiden ainoa tuote on joku pakkomielteinen oman vihansa mainostaminen ja eivät edes haluakaan mihinkään keskusteluun.
En tarkoita näitä yksinpuhelijoita jotka keskustelevat useilla viesteillä päivittäin. Jos joku hairahtuu vastaamaan niin vastauksena saat korkeintaan pottuilua.Ne on vain sellaisia maanisia purkautumia jotka on vain ohitettava.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoiset matkakertomuksesi itänaapuriin voisit kernaasti julkaista uudelleen.
Ilmoita asiaton viesti
Moi Ilmari, otsikkosi ”Takinkääntäjä, tuuliviiri, periaatteeton” on väärässä periaatteen osalta. Kun luin nuo ”takinkääntösi” sehän päinvastoin osoittaa, että sinulla on periaatteita. Periaatteesi olivat liian kaukana jättämistäsi porukoista. Ehkä myös huomasit, ettet pysty muuttamaan heidän periaatteitaan omasi kaltaiseksi. Siksi olet mitä suurimmassa määrin (oman) periaatteesi mies.
Ilmoita asiaton viesti
Jonkinlaisesta takinkäännöstä on esimerkkinä maailmalla oleva trendi, jossa ennaltaehkäisevästi tai yhteisen sovun edistämiseksi muotoillaan historiaa uudelleen ja rajoitetaan sananvapautta. Kansalaisten itseilmaisu- ja maailmankuvan muodostuskanavien kontrolli on uusi nouseva teollisuussektori, jossa riittää hommeleita hallinnolle ja ulkoistettavaksi. Vaikuttaa siltä, että me todellakin todellakin valmistaudumme isoon romahdukseen. Kokonaisvaltaiseen konseptiin kuuluisi:
– yksilöttäisen rahaliikenteen täydellinen kontrolli (CBDC on avaintekniikka)
– julkisen sanan täydellinen kontrolli (on oikeastaan totta)
– omavaraisuuden ja selviytymisvalmiuksien niukkuus (alkaa olla totta sekin)
– massiiviset sisäisen turvallisuuden organisaatiot, joilla edelliset kolme tekijää koordimoidussa hallinnnassa.
Sitten on hankala lähteä mellakoimaa kaduille, kun nuo kolme ovat valmiit. Vain keskuspankkiraha ja tuo neljäs tekijä puuttuvat enää …
Ilmoita asiaton viesti
Mukavaa, että olet tullut takaisin.
Ilmoita asiaton viesti
Sorry, Ari. En tule tänne takaisin. Kirjoitin blogissa: ”Tämä on sääntöpoikkeus”.
Luen kommentteja ja blogeja. Annan tykkäyksiä jos siltä tuntuu. T. Ilmari 😉
Ilmoita asiaton viesti