Ääni menneisyydestä

Kun luen eri medioissa miten puolustetaan käännytyslain säätämistä (ja ihmisoikeuksien polkemista) olen kuulevinani äänen menneisyydestä.

 

“Luonnollisesti tavalliset ihmiset eivät halua sotaa; ei Venäjällä eikä Englannissa eikä Amerikassa, eikä sen  puoleen edes Saksassa. Se on ymmärrettävää. Kansa voidaan aina tuoda johtajien puolelle. Se on helppoa.”

 

“Tarvitsee vain kertoa heille, että heitä vastaan ​​hyökätään, ja tuomita rauhan intoilijat isänmaallisuuden puutteesta ja maan altistamisesta vaaralle. Se toimii samalla tavalla missä tahansa maassa.”

 

Hermann Göring Nürnbergin sotarikosoikeudenkäynnissä 18 huhtikuuta 1946

 

Näin nyt sitten menetellään käännytyslain kanssa.

 

Ihmisten pitäisi tajuta mihin ihmisoikeussopimusten noudattamatta jättäminen voi johtaa. Jos tänään kohteena on ”joku muu”, kohta se osuu omalle kohdalle. Silloin on myöhäistä herätä!

 

Minusta käännytyslakia ei pidä hyväksyä missään muodossa. 

 

”Säädettiinpä tämä laki tai ei, niin Venäjä voi aina tuoda samat määrät ihmisiä rajalle. Sehän tässä on niin harmittavaista, että tämä laki ei millään tavalla tee mahdottomaksi, että Venäjä saa aikaan meidän itärajalle juuri sellaisen kriisin, mitä nyt pyrimme estämään. Tämä laki ei saa sitä estetyksi. Tällä lailla rikotaan Suomen perustuslain keskeisiä määräyksiä ja tehdään Suomesta kansainvälisesti hyvin omituinen ja oikeusvaltion näkökulmasta oikeusvaltioperiaatetta rikkova maa.”

 

”Tämä laki ei vähääkään vaikuta Suomen turvallisuustilanteeseen. Sitä vastoin tällä lailla Suomi nyt ampuu itseään jalkaan monilla tavoilla.”

 

Emeritusprofessori Martti Koskennniemi 28.6.2024

 

ingmarforne
Sosialidemokraatit Kemiönsaari

Humanististen tieteiden kandidaatti. Aidon oikeudenmukaisuuden toisinajattelija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu