Digihelvetti!

Luin Iltasanomien juttua Kyöstistä, jonka piti hankkia itsellen nenäverokuittia. Kutsun sitä nenäverokuitiksi tietystä syystä, joka selviää tästä.

Iltasanomien juttu Kyöstin seikkailuista byrokratiassa löytyy tästä. Se nyt ei ollut aivan ongelmatonta, lievästi sanottuna.

Mutta jutulla on laajempikin ulottuvuus, kuin mitä edellä olevista jutuista käy ilmi

Tuli taas mieleeni se juttu, jonka minun historianopettajani kertoi meille oppilaille kouluaikoinani. Se löytyy myös tuosta ensimmäisestä linkkaamasti jutusta, mutta toistan sen tässä.

“Erään miehen vaurauden perusta oli se että hän omisti ison sikalan. Vaurautensa ansiosta hänellä oli äänioikeus yleisissä vaaleissa. Sitten sattuikin eräänä yönä että sikala tuhoutui tulipalossa – siinä olevat siat mukaan lukien – ja mies menetti omaisuutensa. Hänestä tuli rutiköyhä ja hän menetti siten myös äänioikeutensa.”

Ja sitten tuli se niitti:

“Tällaisessä järjestelmässä voidaan kysyä kenellä sitä äänioikeutta oikeastaan oli. Miehellä vai sikalan sioilla?”

Kun Kyösti ei voinut todistaa henkilöllisyytensä hänelle neuvottiin että pitää löytää tuttava, jolla on voimassa oleva nenäverokuitti. Kyösti kertoo Iltasanomille että oli kysynyt kolmelta tuttavalta, eikä kenelläkään heistä ollut voimassa oleva nenäverokuittia.

Ilmeisesti ei ole niinkään tavatonta että Suomalaisella ei ole nenäverokuitti. Eli on niin sanotusti paperiton kuten termi nykyään kuuluu. Olisi mielenkiintoista nähdä ja kuulla, mitä Sinivalkoiset, Perussuomalaiset, Odinin Sotilaat, ja muut sen suuntaiset ajattelemattomat tyypit nyt ajattelevat tästä. Minulla kun on vahva epäilys että he kuvittelevat että vain maahanmuuttajat voivat olla paperittomia. Kyösti on kuitenkin aivan tavallinen suomalainen. Eikä taatusti ole  maahanmuuttaja. Ja hänellä on ainakin kolme tuttavaa, jotka ovat paperittomia nekin. Todennäköisesti kaikki kolme ovat myös ihan tavallisia suomalaisia.

Nykyään ei oikein olla olemassa ilman nenäverokuittia, tai muuta vastaavaa muovipalaa.

Lähdetään siitä että jollain tavalla sinulta viedään/varastetaan vanha ajokorttisi, joka ei enää juuri kelpaakaan henkilöllisyyden todentamiseksi, sekä KELA-korttisi ja nenäverokuittisi. Passia sinulla ei ole, eikä sinulla ole tuttaviakaan, joilla olisi voimassa oleva nenäverokuittia.

Silloin olet käytännössä kuollut pystyyn. Saatat kävellä ja liikkua, mutta itse asiassa olet kuollut. Jollei heti niin ainakin vähän ajan päässä. Kun et saa sairaanhoitoa, eikä lääkkeitä, etkä voi maksaa laskujasi ja ostaa ruokaa itsellesi. Ellei nyt satu olemaan käteistä, jolloin sentään ruoan ostaminen vielä saattaa käydä päinsä. Lähinnä pankit haluavat kuitenkin kovasti estää sitäkin mahdollisuutta.

Ilman muovipalaa et voi nykyään saada apteekista lääkkeesi. Ei auta vaikka olisit asioinut siinä samassa apteekissa koko ikäsi. Henkilökunta tuntee sinut oikein hyvin. Mutta. Se heidän TyhmäPurkkinsa pitää saada tuntemaan sinut myöskin, ja se ei nykyään ymmärtääkseni onnistu vaikka tiedätkin sen sosiaaliturvatunnuksesi ulkoa, ja osaat kertoa sen. Muovipalaa pitää olla, jonka voi antaa TyhmäPurkille nuuskittavaksi. Ei auta, vaikka seisot siellä itse ilmielävänä.

Joten palataksemme siihen vanhaan tarinaan äänestysoikeudesta. Nyt voidaan kysyä kenelle niitä lääkkeitä oikein annetaan? Ihmiselle, vai nenäverokuitille?

Kyösti kertoi tarvitsevansa oman nenäverokuitinsa avatakseen pankkitilin. Kenelle pankit nykyään antavat palvelua? Ihmisille, vai muovipaloille?

On mahdollista maksaa laskunsa käteisellä R-kioskissa. Mutta sekin on mahdollista VAIN, jos sinulla on nenäverokuitti, jonka voi antaa TyhmäPurkille nuuskittavaksi. Muuten on epäiltävissä että puhelinoperaattorille maksettava lasku onkin rikollista rahanpesua. Vaikka esittäisit alkuperäisen laskun se ei auta. Kuka sitä laskua oikein maksaa? Inhimillinen teleoperaattorin asiakas, vai muovipala?

Tämä on vain esimakua tulevasta digihelvetistä. Kukaan ei saa myydä eikä ostaa ellei ota kannettavakseen Pedon merkkiä, sanotaan Kirjassa. Siihen ollaan menossa.

Kun nyt sanotaan että kukaan ei oikein ymmärrä täysin sellaista asiaa, jonka ei ole itse kokenut, niin pitäisi näiltä digivakuuttuneilta kruununpäättäjiltä viedä kaikki nenäverokuitin tapaiset muoviapalat, jotka voidaan antaa jollekin TyhmäPurkille nuuskittavaksi, ainakin vuodeksi, ja sen jälkeen voisi kysyä heiltä mitä he ajattelevat asiasta. Silloin ehkä löytyisi jonkinasteista ymmärtämystä.

 

ingmarforne
Sosialidemokraatit Kemiönsaari

Humanististen tieteiden kandidaatti. Aidon oikeudenmukaisuuden toisinajattelija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu