Liikuttava huoli palkkaverosta.

“Et di frustra adversus stultitiam pugnant” – Roomalainen sananlasku

 

Suomeksi: ”Tyhmyyttä vastaan jumalatkin taistelevat turhaan.”

 

Ja vaikka niin olisikin, niin pitää silti yrittää.

 

Kiusaus on vahva sulkea silmät ja odottaa pahimman menevän ohi, mutta historia osoittaa, että jotta vapaus säilyisi, sitä on puolustettava, ja jotta valheet loppuisivat, ne on paljastettava.

(Madeleine Albright 1937-1922)

 

Uusi Suomi uutisoi 6.6.2022 Veronmaksajain Keskusliiton tuoreista laskelmista. Jutusta löytyy seuraava lause:

 

“Palkkaverotuksen mahdollinen alentaminen tietäisi veroruuvin kiristämistä muualla, menojen karsimista tai lisävelan ottamista.”

 

Jutun on kirjoittanut toimittaja Olli Kuivaniemi.

 

Kävin Veronmaksajain Keskusliiton nettisivulla. Sieltä löytyi liiton lehtitiedote asiasta. Se on päivätty 6.6.2022. Lehtitiedotteessa ei mainita palkkaveroa tai palkkaverotusta ollenkaan.

 

Hyvä että Veronmaksajain Keskusliitossa ollan oltu tarkkoja.

 

Palkkaverotus on näin ollen ilmeisesti toimittajan oma oivallus. Faktojen tarkistaminen ei olisi vienyt paljon aikaa. Minuutin pari.

 

Aamulehti otsikoi 8.6.2022 että valtiovarainministeri Anneli Saarikko  “vihjaa palkkaveron alennusta …”. Jutun on kirjoittanut STT:n toimittaja Sanna Nikula.

 

Tämä juttu on löytänyt tiensä saman päivän Helsingin Sanomiin. “Valtiovarainministeri Saarikko vihjaa palkkaveron alennusta…”

 

Taisi olla myös muutamissa muissa paikoissa.

 

Minulle on mahdotonta tarkistaa onko ministeri Saarikko todella käyttänyt sana palkkavero. Jos on käyttänyt tätä sanaa, niin hän on yhtä pihalla verotusasioista kuin hänen edeltäjänsä, Kokoomuksen Petteri Orpo. Tai sitten maininta palkkaverosta on toimittajien tapa laittaa sanoja poliitikon suuhun.

 

Katsotaan sitten faktat.

 

Haku lakikokoelmasta Finlex sanalla palkkavero, löytää tasan tarkkaan yksi laki jossa sana mainitaan.

 

Laki numero 562 vuodelta 1976.

 

Laki Pohjoismaiden Investointipankin, Pohjoismaiden kehitysrahaston ja Pohjoismaiden ympäristörahoitusyhtiön palveluksessa olevien henkilöiden verottamisesta.

 

On se suorastaan liikuttavaa miten huolissaan ainakin Petteri Orpo, ja eräät toimittajat, jotka eivät vaivaudu tarkistamaan faktoja, ovat, tämän varmaankin huomattavan laajan veronmaksajaryhmän verotuksesta.

 

Eikö vain?

+1
ingmarforne
Sosialidemokraatit Kemiönsaari

Humanististen tieteiden kandidaatti. Aidon oikeudenmukaisuuden toisinajattelija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu