Me vaadimme äänestysoikeutta sikalan sioille!!

Kieltämättä räväkkä otsikko. Mutta kun Perussuomalaisista on kyse, ei ole paljon, joka ei ole räväkkää, tavalla taikka toisella.

Kuvatekstistä poimittua:

”Forss esittää, että demokratia pitäisi poistaa kuntien päätöksenteosta. Näin arvostelukyvyttömät kuntalaiset eivät pääsisi äänestämään itselleen sosiali- ja terveyspalveluja ja sosialiturvaa. Forssin mielestä äänioikeus pitäisi määrätä sen mukaan, miten paljon ihminen omistaa tai maksaa veroja.

Suomi takaisin! Tarkemmin sanottuna ainakin 1800-luvun loppulle.

Ensimmäisessä kunnallislaissa, joka säädettiin 1865, ei ollut kuntavaaleja lainkaan. Kunnan ylin päättävä elin oli kunnalliskokous, johon saattoi osallistua kuka tahansa veroja maksava kuntalainen. Äänestysoikeus kokouksessa oli suurempi tai pienempi, sitä mukaa kuinka paljon veroja oli maksanut kuntaan. Oli kuitenkin säädetty eräänlainen yläraja, miten suureksi se äänestysoikeus saattoi nousta kokouksessa annetuista äänistä. Seuraavassa kuntalaissa, joka säädettiin 1890-luvulla, jatkettiin samalla tavalla. Vaaleilla valitut kunnanvaltuustot tulivat kuvaan mukaan vasta 1900-luvulla.

Mutta palataan otsikkoon.

Kun näin kuvan ja sen tekstin minulle tuli heti mieleen tapaus kouluajoilta, kun historian opettaja kertoi meille oppilaille 1800-luvun ”demokratista” monissa Euroopan maissa. Silloin oli nimittäin yleistä että äänestysoikeus valtiollisissa vaaleissa oli sidottu äänestäjän tiettyyn vaurauteen. Suomeenkin yhtäläinen äänioikeus tuli vasta 1900-luvun alussa. Pitkälti vuoden 1905 suurlakon ansiosta. Joten ne jotka väittävät ettei tätä maata ole lakoilla rakennettu, pitäisi lähettää kansakouluun takaisin koulutettavaksi uudelleen. Heidän historian tietämyksensä on ala-arvoinen.

Opettajan kertomus meni näin:

”Erään miehen koko omaisuus oli kiinni isossa sikalassa. Hänen omaisuutensa oli niin suuri että hänellä oli äänioikeus. Sitten, eräänä yönä, sikala, ja siinä olevat siat, paloivat tulipalossa. Mies menetti koko omaisuutensa. Ja samalla äänioikeutensa.”

”Voidaan kysyä, kenellä sitä äänioikeutta itse asiassa oli? Miehellä, joka omisti sikalan, vai sikalassa olevat siat?”

Tästä syystä johtopäätös Perussuomalaisten ajatuspajan ajatuksista: Me vaadimme äänestysoikeutta sikalan sioille!!

Jos tätä tapaa kertoa 1800-luvun ”demokratista” käytettäisiin tänä päivänä olisi varsin todennäköistä että joku Perussuomalainen oppilas, tai hänen vanhempansa, aidossa STASI-hengessä, ilmiantaisivat kyseistä opettajaa Perussuomalaiselle puoluelle, Perussuomaisten vastaisesta politikoinnista.

Samalla kun suureen ääneen vaaditaan ettei koulussa saa politikoida.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, Jussi Halla-aho, kirjoitti asiasta mm näin: ”Jokseenkin jokainen perussuomalainen vanhempi, jolla on kouluikäisiä lapsia, tietää, että kouluissa pakkosyötetään poliittisia ja puoluepoliittisia näkemyksiä.”

Tähän koomikko Ilkka Kivi totesi välittömästi että Halla-ahon kirjoitus on Fascismin pika-opas. ”Ottaakseen vallan fascismi vaatii todellisuuden korvaamista valheilla.”

Valheita ja valehtelijoita ihannoidaan ihan avoimesti Perussuomalaisessa puolueessa. Mutta siitä enemmän joskus toiste.

Kolmas kommentoija totesi: ”Jos ja kun perussuomalainen aate kokee uhkaksi sen, että kouluissa opetetaan tieteellisesti todettuja tosiasioita ja kannustetaan tasa-arvoon, on vika perussuomalaisessa aatteessa eikä opettajissa tai opetussuunnilmassa.”

 

 

ingmarforne
Sosialidemokraatit Kemiönsaari

Humanististen tieteiden kandidaatti. Aidon oikeudenmukaisuuden toisinajattelija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu