Me vaadimme äänestysoikeutta sikalan sioille!!

Kieltämättä räväkkä otsikko. Mutta kun Perussuomalaisista on kyse, ei ole paljon, joka ei ole räväkkää, tavalla taikka toisella.
Kuvatekstistä poimittua:
”Forss esittää, että demokratia pitäisi poistaa kuntien päätöksenteosta. Näin arvostelukyvyttömät kuntalaiset eivät pääsisi äänestämään itselleen sosiali- ja terveyspalveluja ja sosialiturvaa. Forssin mielestä äänioikeus pitäisi määrätä sen mukaan, miten paljon ihminen omistaa tai maksaa veroja.”
Suomi takaisin! Tarkemmin sanottuna ainakin 1800-luvun loppulle.
Ensimmäisessä kunnallislaissa, joka säädettiin 1865, ei ollut kuntavaaleja lainkaan. Kunnan ylin päättävä elin oli kunnalliskokous, johon saattoi osallistua kuka tahansa veroja maksava kuntalainen. Äänestysoikeus kokouksessa oli suurempi tai pienempi, sitä mukaa kuinka paljon veroja oli maksanut kuntaan. Oli kuitenkin säädetty eräänlainen yläraja, miten suureksi se äänestysoikeus saattoi nousta kokouksessa annetuista äänistä. Seuraavassa kuntalaissa, joka säädettiin 1890-luvulla, jatkettiin samalla tavalla. Vaaleilla valitut kunnanvaltuustot tulivat kuvaan mukaan vasta 1900-luvulla.
Mutta palataan otsikkoon.
Kun näin kuvan ja sen tekstin minulle tuli heti mieleen tapaus kouluajoilta, kun historian opettaja kertoi meille oppilaille 1800-luvun ”demokratista” monissa Euroopan maissa. Silloin oli nimittäin yleistä että äänestysoikeus valtiollisissa vaaleissa oli sidottu äänestäjän tiettyyn vaurauteen. Suomeenkin yhtäläinen äänioikeus tuli vasta 1900-luvun alussa. Pitkälti vuoden 1905 suurlakon ansiosta. Joten ne jotka väittävät ettei tätä maata ole lakoilla rakennettu, pitäisi lähettää kansakouluun takaisin koulutettavaksi uudelleen. Heidän historian tietämyksensä on ala-arvoinen.
Opettajan kertomus meni näin:
”Erään miehen koko omaisuus oli kiinni isossa sikalassa. Hänen omaisuutensa oli niin suuri että hänellä oli äänioikeus. Sitten, eräänä yönä, sikala, ja siinä olevat siat, paloivat tulipalossa. Mies menetti koko omaisuutensa. Ja samalla äänioikeutensa.”
”Voidaan kysyä, kenellä sitä äänioikeutta itse asiassa oli? Miehellä, joka omisti sikalan, vai sikalassa olevat siat?”
Tästä syystä johtopäätös Perussuomalaisten ajatuspajan ajatuksista: Me vaadimme äänestysoikeutta sikalan sioille!!
Jos tätä tapaa kertoa 1800-luvun ”demokratista” käytettäisiin tänä päivänä olisi varsin todennäköistä että joku Perussuomalainen oppilas, tai hänen vanhempansa, aidossa STASI-hengessä, ilmiantaisivat kyseistä opettajaa Perussuomalaiselle puoluelle, Perussuomaisten vastaisesta politikoinnista.
Samalla kun suureen ääneen vaaditaan ettei koulussa saa politikoida.
Perussuomalaisten puheenjohtaja, Jussi Halla-aho, kirjoitti asiasta mm näin: ”Jokseenkin jokainen perussuomalainen vanhempi, jolla on kouluikäisiä lapsia, tietää, että kouluissa pakkosyötetään poliittisia ja puoluepoliittisia näkemyksiä.”
Tähän koomikko Ilkka Kivi totesi välittömästi että Halla-ahon kirjoitus on Fascismin pika-opas. ”Ottaakseen vallan fascismi vaatii todellisuuden korvaamista valheilla.”
Valheita ja valehtelijoita ihannoidaan ihan avoimesti Perussuomalaisessa puolueessa. Mutta siitä enemmän joskus toiste.
Kolmas kommentoija totesi: ”Jos ja kun perussuomalainen aate kokee uhkaksi sen, että kouluissa opetetaan tieteellisesti todettuja tosiasioita ja kannustetaan tasa-arvoon, on vika perussuomalaisessa aatteessa eikä opettajissa tai opetussuunnilmassa.”
Perussuomalaiset ovat aatteeltaan ja tavoitteiltaan kovin demareiden kaltaisia vasemmalle aselmoituen.
Joko demukoita alkaa pelottaa, että nielaisevat kepun jälkeen seuraavana puolet SDP: n kannatuksesta ?
Ilmoita asiaton viesti
No ei kyllä ole, Latva-lahon johtamana puolue on suistunut vennamolaisesta ajattelusta kauas oikealle.
Ilmoita asiaton viesti
Sulla on toi kissa päässä neuvomassa mitä ajatella. Tulokset näkyy.
Ilmoita asiaton viesti
Olipa nokkelaa, semmosta ”hassunhauskaa” mihin sun kyvyilläsi email-Juuso pystyt.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikea on kyllä Perussuomalaisia liberaalin markkinatalouden kannattajiksikaan aselmoida millään muotoa. Mikkosen omat kyvyt ovat tässä esillä, eivätä tee ansiota ko. henkilölle.
Ilmoita asiaton viesti
Hohhoijaa, siinä toinen nokkela aikuinen uhmaikäinen. Puhuinko markkinaliberalismista, hehän ovat täysin ajastaan jäljessä talousajattelussa, kuvittelevat että pienet sisämarkkinat omalla valuutalla olisi pelastus. Ei Suomessa (valitettavasti) ole markkinaliberaalia puoluetta, kaverikapitalistit kokoomuksessa sitä ei ole.
Ilmoita asiaton viesti
Eivät siis ole markkinatalouden kannattaja, joten ovat siis vasemmalla pakostakin siellä samoilla aselmoinneilla, mitä demukatkin maustettuna toki hivenellä isänmaallisuutta tästä demukoista poiketen.
Ilmoita asiaton viesti
Mikkosella on pienet sisämarkkinat kotonaan.
Oma valuutta ei määritä markkinan kokoa.
Ilmoita asiaton viesti
Persut kannattavat nimenomaan juuri markkinauskoa ja jonkinlaista sosiaalidarwinismia.
Vastustavat ”valtion puuttumista”-vaikka tietysti sitten vaativat valtiota puuttumaan ankaralla kädellä köyhien ja ”vääränlaisten”ihmisten elämään.
Johtuu varmaan siitä, että kannattajakunnan (mies)enemmistö lähes järjestään asemoi itsensä (tosiasiallisen työttömän sijaan)jonkinlaisiksi yrittäjiksi, jotka
”kyllä menestyisivät , ellei valtio tyrannisoisi heitä”.
Ilmoita asiaton viesti
Täysin päinvastoin.
Persut on tyypillinen äärioikeistopuolue: yhdistää kovimman mahdollisen talous -ja sos politiikan autoritaariseen ”arvo”oikeistolaisuuteen ja kansalliskiihkoon.
K a i k e s s a demarien vastakohta, ihmiskuvasta alkaen.
Ilmoita asiaton viesti
Älä höpsi.
Ilmoita asiaton viesti
Jatkoksi voi todeta, että kokoomus käy Kai Mykkäsen suulla kuin sika limppuun vähempiosaisten ihmisten tulonsiirtojen kimppuun.
Eikä se aiheuta perussuomalaisissa minkäänlaisia reaktioita. Miksi aiheuttaisi kun samalla asialla ovat.
Ilmoita asiaton viesti
Sikojen sijaan äänestäjien lasten lukumäärä tulisi ehdottomasti ottaa huomioon kuntavaaleissa.
Yksinkertaistettuna: yksilapsisessa perheessä olisi yhteensä kolme ääntä ja kahdeksanlapsisessa perheessä kymmenen ääntä.
Eri perhemalleja varten (normiperheet, yksinhuoltajaperheet, uusioperheet jne.) määriteltäisiin luonnollisesti kunkin perheen oma äänioikeus käytettävien äänien lukumäärän ja niiden käyttöoikeuden suhteen.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä ehdotus. Kannatan myös sitä, että äänioikeus kasvaa terveellä aikuisella jokaista tehtyä työvuotta kohti. Elämänkokemus ja hyvinvointiyhteiskunnn rahoitus on syytä palkita.
Ilmoita asiaton viesti
Riittääkö tunti viikossa, ja olisko palkallekin joku vaatimus. Valtion työt ei varmaan käy? Entäs, jos käy sairaana töissä?
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka vielä nuori taidat ollakin niin varmasti tiedät miten yhtiöissä toimitaan. Niillä on valtaa enemmän, jotka ovat enemmän yhtiöön sijoittaneet. Kadulta tulleella ei tätä valtaa ole kuin asiakkaana.
Yhteiskunta on myös yhtiö mitä suurimmassa määrin. Ei ole väärin palkita suuremmalla vallalla sellaisia, jotka yhteiskuntaan maksaneet paljon tai ovat oppineet iän myötä monenlaista tai tuottaneet työnsä tuloksilla paljon nuoriin verrattuna.
Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuvat juuri näin. Verrataan saman tehneitä keskenään eikä täysin erilaisia lyttäämällä kaikki samanlaisiksi tasapäiksi mitä emme ole.
Ilmoita asiaton viesti
No nytkö se Hämäläinen on tuota mieltä? Tähän saakkahan olet vinkunut, että maailmassa on aivan liian paljon ihmisiä.
Ja työttömäthän ovat työttömiä ihan omasta tahdostaan. Siksipä äänioikeuteenkin rajaus.
Olet sinä veitikka, kun tällaisia ehdottelet!
Tai voihan se olla sitäkin, että kun laskee työpaikkojesi ja työvuosiesi määrän maailman eri kulmilta (kuten itse aina kehuskelet) yhteen, niin olet jo niin vanha, ettet enää oikein ymmärrä ihan kaikkea.
Ilmoita asiaton viesti
Olen tullut nähneeksi ison määrän maita ja markkinoita ja tehneeksi monia töitä. Ymmärrän kateutesi, mutta totuus on se, että maailma on töitä täynnä, myös palkkatöitä ja tilaisuuksia yrittää.
Pitkäaikainen työttömyys terveellä työikäisellä johtuu kyllä jokaisesta itsestään. Mitä pitempään elää tuilla, sitä vaikeammalta normaali työpäivä tuntuu.
Olen edelleen sitä mieltä, että väkeä on miljardeja liikaa maailmassa. Olen tämän Maan nurkkia nähnyt niin paljon, että asia on tullut selväksi.
Käy sinäkin oppimassa uusia asioita ja jätä keittiönpöytäsi edes kymmeneksi vuodeksi. Reissusi jälkeen juttusi kuulostavat minun jutuiltani.
Ilmoita asiaton viesti
Ja entä sairastuneet, uudelleen koulutettavat tai lakkautetuilta tehtailta pois potkitut?
Ilmoita asiaton viesti
Tuo varmaan sopii lestadiolaisille yms. ja miksei myös suuriperheisille maahanmuuttajille.
Ilmoita asiaton viesti
Sikojen omistukseen verrattuna perheen lapsiluku olisi ainakin demokraattisempi vaihtoehto mainitsemillesi suuriperheisille maahanmuuttajille, joista suurin osa on pääkaupunkiseudun kerrostaloissa asuvia muslimeja.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä taidamme nyt odotella persujen täsmennystä: väärästä etnisestä taustasta miinuspisteitä ?
Ilmoita asiaton viesti
Helena Solin vaikuttaa ajatusmaailmaltaan ja asenteiltaan olevan persumpi kuin normipersu.
Ilmoita asiaton viesti