Oikeusvaltion (ja demokratian) hautaajat.

Ruotsissa julkaistiin 18.11.2019 kirjoitus Ruotsidemokraateista otsikolla “Oikeusvaltion haudankaivajat”. Ruotsidemokraatit ovat tunnetusti Perussuomalaisten aateveljiä ja -sisaria.

 

Suomessa perussuomalaiset näyttävät mielellään ottavan itselleen samanlaisen roolin oikeusvaltion (ja demokratian) hautaajina kuin republikaanit Yhdysvalloissa ja ruotsidemokraatit Ruotsissa.

 

Yhdysvalloissa republikaanit senaatissa ovat kaikin mahdollisin keinoin estäneet todisteiden esittämistä presidentti Trumppia vastaan. Yritys jatkuu, mutta nyt The Guardian uutisoi että heillä ei ole siihen enää tarvittavat äänet. Ruotsalainen Dagens Nyheter lehti uutisoi tästä myös. Todistelun estäminen on näköjään republikaanien käsityksensä puolueettomasta oikeudenkäynnistä. Kas kun ei ole sama mahdollisuus kun perussuomalaisilla Juhani Mäenpään tapauksessa, että voidaan estää koko oikeudenkäyntiä epäämällä syyteoikeutta.

 

Sehän on monin verroin pahempaa/parempaa, riippuen siitä miltä kantilta asiaa nyt haluaa katsoa.

 

Sini-oikeisto on samanlainen kaikkialla. Se on oikein kun me tehdään se, mutta niin väärin kun he tekevät aivan samaa.

 

Kuten tunnettua valtakunnansyyttäjä on pyytänyt eduskunnalta lupaa asettaa perussuomalaisten kansanedustaja Juhani Mäenpäätä syytteeseen, koska häntä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

 

Poliisin esitutkintapöytäkirja Mäenpään kuulustelusta on minusta surkuhupaisaa luettavaa.

Siitä saa sen käsityksen että kansanedustaja Mäenpää ei itse tiedä mitä hän on tarkoittanut kun on puhunut Eduskunnassa. Kyllä nyt kansanedustajalta pitäisi minusta voida edellyttää että hän nyt ainakin itse tietää mitä hän on puhuessaan tarkoittanut.

 

Jos ei nyt itse tietää mitä puhuessaan tarkoittaa, niin herää kyllä kysymys, tietäköö tällainen kansanedustaja ollenkaan mitä varten hän ylipäätänsä on eduskunnassa?

 

Tulee mieleen vanha kasku Ahti Karjalaisesta.

Eduskunnan puhemies kysyy: Tekikö edustaja Karjalainen jonkun ehdotuksen,vai puhuiko muuten vaan?

Edustaja Karjalainen: Puhuin muuten vaan.

 

Perussuomalaiset koettelevat tietoisesti oikeusvaltion rajoja. Vainotaan itselleen epämiellyttäviksi koettuja toimittajia, joista Jessika Aro, on yksi esimerkki.

 

“Perussuomalaisten johto hyökkää yhteiskunnan kivijalkoja vastaan ja murentaa Suomen turvallisuutta.”

 

Tässä linkki Saku Timosen erinomaiseen kirjoitukseen asiasta: 

https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2020/01/24/lain-ylapuolella-2/

 

Perussuomalaisten kanssa toista mieltä olevien vainoaminen on tietysti paljon helpompaa pienellä paikkakunnalla. Sekä ihan fyysisesti että somessa. Lievää ilkivaltaa voi harjoittaa suhteellisen turvallisesti, koska poliisi ei sellaisia asioita priorisoi kovin korkealle. Kiinni jäämisen riski on olematon.

 

Somessa julkaistujen herjojen suhteen kannattaa minusta suhtautua kuten saatuihin arvomerkkeihin. Kiitokset niistä, kun kerran tarjoutuu mahdollisuus kiittää. Onhan niitä. Kuten eräänkin kehoitus muuttaa Afrikkaan. 

 

1990-luvulla eräs Kemiön kunnan korkeampi virkamies ylitti jopa valtakunnallisen uutiskynnyksen tokaisemalla: “Ei ole helppo olla neekeri Kemiössä”. Ei ole ei. Vielä vähemmän nykyään kuin 1990-luvulla.

 

Kemiönsaarella meillä ei ole juurikaan perussuomalaisia. Ei ainakaan virallisia. Meillä on sen sijaan varsin äänekäs joukko vale-perussuomalaisia, jotka nimittävät itsensä joksikin ihan muuksi kuin perussuomalaisiksi, mutta ovat aatemaailmaltaan ja käytännön toiminnaltaan hyvinkin samankaltaisia. 

 

Olen lähes varma että antavat kuulua itsestään jollakin happamaisella kommentilla. Eivät voi vastutaa kiusausta. Jos antavat kuulua itsestään niin säästyy minulta vaiva esitellä heidät. He hoitavat sen itse.

 

Pienellä paikkakunnalla tällaisella toiminnalla on selvä päämäärä. Halutaan pelottaa minkä tahansa muun puolueen mahdollisia ehdokkaita asettumasta ehdolle seuraavissa kunnallisvaaleissa. Halutaan kehittää tilannetta jossa vain yhden liikkeen edustajia ovat ehdolla. Tällä tavalla murennetaan tehokkaasti demokratian perustuksia. 

 

ingmarforne

Humanististen tieteiden kandidaatti. Aidon oikeudenmukaisuuden toisinajattelija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu