Tietääkö Kokoomus??

Tietääkö kokoomus?

 

Vuonna 2010 julkaistiin Turun yliopistolla tieteellinen tutkimus:

TIETÄÄKÖ KANSA?

Kansalaisten politiikkatietämys teoreettisessa

ja empiirisessä tarkastelussa

 

Siihen aikaan eräs lehti kertoi tästä tutkimuksesta otsikolla “Kyllä kansa ei tiedä”.

 

Tämän tutkimuksen mukaan tietämättömyyttä yhteiskunnallisista asioista esiintyy kaikilla poliittisilla ilmansuunnilla. Mutta tämä tietämättömyys lisääntyy, kun mennään poliittisella spektrillä oikealle.

 

Tietämättömin osa Suomen kansasta taitaa olla Perussuomalaiset, joka on Suomen oikeistolaisin puolue. Oikeistolaisin oikein kansan eli eduskunnan päätöksellä. Onhan niitä päätetty istuttaa eniten oikealle eduskunnassa. Mutta ei tässä vielä kaikki. On todettu että jopa puolet Perussuomalaisten kannattajista eivät usko tieteeseen. Haluavat siis ihan tietoisesti pysyä tietämättöminä. Mitäpä tieteellä kun usko on riittävän vahva?

 

Tämä ei ole mitenkään erikoinen suomalainen ilmiö. Tilanne on hyvinkin samanlainen Yhdysvalloissa, jossa tällainen tietämättömyys on tutkittu hyvinkin paljon. Siellä tietämättömyys on kuitenkin oleellisesti suurempi poliittisen oikeiston keskuudessa.

 

Nyt kun Kokoomus on oppositiossa, tämä tietämättömyys näkyy välillä korostetusti Kokoomuksen oppositiopolitiikassa.

 

Toukokuussa 2020 keskusteltiin eduskunnassa Finnairin eräiden lakkautettujen maakuntalentojen  palauttamisesta.

 

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/9dbd4ef7-87b0-4a5b-810c-7814fe30bd76

 

Kokoomus halusi että valtio ostaisi nämä lennot. Eli vaikka olisi lennetty tyhjiä koneita edestakaisin olisi lennetty valtion veronmaksajien piikkiin.

 

Ja sitten Kokoomus välillä syyttää hallitusta holtittomasta rahan jakamisesta.

 

Tietääkö Kokoomus mitä on holtitonta?

 

Kokoomus on kyllä olevinaan valtavasti huolissaan holtittomuudesta kun on kyse jostakin pienestä avusta yksittäiselle kansalaiselle, mutta ei silloin kun on kyse suurista tukiaisista isoille yrityksille kuten Finnairille. Silloin voidaan näemmä maksaa jopa tyhjästä.

 

Tietääkö Kokoomus että meillä on konkurssilainsäädäntö tässä maassa?

 

Tietääkö Kokoomus että meillä on kilpailulainsäädäntö tässä maassa?

 

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 29.12.2016/1397. Sen mukaan valtion ja kuntien viranomaisten on kilpailutettava hankintansa siten kun siinä laissa säädetään. Lain mukaan se vie aika paljon aikaa tehdä se laillisesti.

 

“Kokoomuksen Pia Kauma vastasi kritiikkiin toteamalla, että ”kysyntä ei elvy, jos sitä vain odotetaan tumput suorina”.” Ja silloin voi jättää lakeja noudattamatta vai?

 

Seuraavassa on sitten kyllä enemmän itua:

 

Kokoomuslaiset haluavat ”rahastavan monopolin” kuriin.

 

Jo on aikoihin eletty. Kokoomuslainen joka on alkanut sanoa kannattavansa yhteiskunnallista omistusta. Eli sosialismia. Hyvä kun on viisastunut.

 

Samalla se on tietyllä tavalla tekopyhyyttä. Kyllä Kokoomus oli vahvasti mukana silloin kun sähköverkot myytiin. Mutta ei Kokoomus siinä yksin ollut.

 

Tammikuussa 2020 uutisoitiin vastaavanlaisesta korotuksesta toisella alalla. En ole nähnyt että kukaan kruununpoliitikko mistään puolueesta olisi nostanut tästä äläkän. Tähän verrattuna Carunan korotukset kalpenevat mennen tullen.

 

OP aikoo nostaa palvelumaksujaan, korotus jopa 67 prosenttia – käyttötilin korko nollaan.

 

Tietääkö Kokoomus mitä tällaiselle voitaisiin tehdä?

 

Kun nyt sähkön siirtomaksut ovat niin tärkeitä.

 

Jaa? Että miksiköhän kukaan ei ole nostanut äläkän pankkimaksuista?

 

Sitten haaviin sattui seuraava pikku juttu. (Maksumuurin takana). Mutta alku kertoo aivan tarpeeksi.

 

“Kun Nordean muutto Suomeen paljasti ison ongelman.”

 

Tietääkö Kokoomus tästä?

 

Pankit saavat tässä maassa tehdä mitä haluavat. Valvonta ei toimi. Kun kerran EU.n komissiolle virallisesti ilmoitettu suomalainen valvova viranomainen kantelun johdosta ilmoittaa ettei se voi ottaa kanteluun kantaa, niin valvonta ei kyllä toimi. Tai jos toimii, niin valvottavien tahdon mukaisesti.

 

Ping – Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. Te olitte valtiovarainministerinä kun EU:n komissiolle maksupalveludirektiivin mukaisesti ilmoitettiin mitkä tahot ovat direktiviin mukaiset valvovat viranomaiset Suomessa. Toistaiseksi näyttää siltä että Teidän johtamanne ministeriön ilmoitus on vähemmän yhtäpitävä todellisuuden kanssa.

 

Tietääkö Kokoomus miten lain mukaan kirjanpitovelvollinen voi tehdä lainmukaisen kirjanpidon kun pankki kieltäytyy toimittamasta kirjanpitoon tarvittavaa tositetta, ja kun EU:lle ilmoitettu valvova viranomainen kieltäytyy ottamasta kantaa kanteluun tästä.

 

Tai ehkä Kokoomus ei tiedä. Kauma tuolla ylempänä antoi ymmärtää ettei lain noudattamisella ole niinkään väliä.

 

Ollaanko Kokoomuksessa – valinnanvapauspuoluessa – mietitty miten olisi jos päättäisi yrittää tulla toimeen ilman minkäänlaista pankkitiliä.

 

Tietääkö Kokoomus? Onko sellaista valinnanvapautta käytännössä edes mahdollista nykyään?

 

Jollei, niin pankeillakin on käytännössä nykyään verotusoikeus.

 

Päättäjät kyllä toimivat siten kun pankit haluavat. Muutoin voi käydä niin kuin Ranskassa muutama vuosi sitten. Pankit ilmoittivat että eivät myönnä lainaa/rahaa tietyn puolueen (Front National nyttemmin Rassemblement National) vaalikampanjointiin.

 

Tietääkö Kokoomus miten yhteiskunta voisi päästä tästä kuristusotteesta?

 

ingmarforne
Sosialidemokraatit Kemiönsaari

Humanististen tieteiden kandidaatti. Aidon oikeudenmukaisuuden toisinajattelija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu