Uusnatsit ja Petteri Orpo

Italialainen historioitsija Luciano Canfora kutsuu Italian pääministeriä La Repubblica -lehden haastattelussa suoraan uusnatsiksi. Meloni puolestaan syyttää Canforaa kunnianloukkauksesta.

”Se ei ole loukkaus, vaan käytän tätä termiä (uusnatsismi) poliittisena kategoriana”, historioitsija sanoo.

”Uusnatsit ovat niitä, jotka viittaavat tiettyihin ideologioihin, kuten väestönvaihtoon”, hän jatkaa.

 

Lähde (tillajille): https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/d1419161-f7ed-488b-95c7-0fcb63715801

 

Vai niin. ”Uusnatsit ovat niitä, jotka viittaavat tiettyihin ideologioihin, kuten väestönvaihtoon”

 

Tällä määritelmällä määriteltynä niitä kyllä löytyy Suomestakin. Jopa yhdestä hallituspuolueesta. Siis Orpon hallituksen sisältä. Ja näin ollen tietysti myös eduskunnasta.

 

Uusnatsit kuuluvat laitaoikeistoon.

 

30.5.2024 pääministeri Petteri Orpo lausui eduskunnan kyselytunnilla: “Ei Suomessa ole mitään laitaoikeistoa tai äärioikeistoa.” Puheenvuoronsa myöhemmässä vaiheessa Orpo tarkensi että hänen ajatuksensa olivat “tässä salissa”. Siis eduskunnassa.

 

Se ei tosiasioita muuta millään tavalla. Jo viime vuonna (2.4.2023) Orpo väitti kansainväliselle medialle ettei Suomessa ole äärioikeistolaista puoluetta.

 

Orpo on yksinkertaisesti väärässä. Joko hänellä on aivan oma todellisuutensa, tai sitten hän ei kykene tunnistamaan tosiasioita. Tai hänen lausuntonsa siitä että Suomessa ei ole äärioikeistoa pohjautuvat jonkinlaiseen toiveajatteluun.

 

Jopa Suojelupoliisi on julkisesti varoittanut ääri-oikeiston noususta Suomessa. Pääministeri Orpolle tämä ei näytä menneen jakeluun millään tavalla. Päinvastoin. Orpo on muodostanut hallituksen äärioikeiston kanssa.

 

Orpon toiminta on ihan tyypillistä kokoomuslaista. Presidentti J.K. Paasikivi, kokoomuslainen hänkin, totesi aikoinaan että “Poliittisen realismin ei ole Suomen kansan vahvimpia puolia. Uskotaan, kuten asioiden toivotaan olevan, ja toimitaan, ikäänkuin se, mitä toivotaan, olisi totta”.

 

“Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi”. (Risto Ryti 1944)

ingmarforne
Sosialidemokraatit Kemiönsaari

Humanististen tieteiden kandidaatti. Aidon oikeudenmukaisuuden toisinajattelija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu