Veronmaksajain Keskusliitto ry hakee uusia jäseniä.

Perjantaina 9.10.2020 sain puhelinsoiton minulle ennestään tuntemattomasta numerosta. Vastasin.

 

Kävi ilmi että soitto tuli Veronmaksajain Keskusliitosta. Olen muuten jälkeenpäin tarkistanut numeron. Fonectan mukaan se kuuluu Veronmaksajain Keskusliitto ry:lle. Nykyään kun ei oikein tiedä minkälaisia huijaus soittoja kun tulee.

 

Haluttiin värvätä meikäläistä Veronmaksajain Keskusliiton jäseneksi. 

 

Ensin kysyttiin tiedänkö Veronmaksajain Keskusliitosta. Vastasin varovasti että tiedän kyllä sellaisen olevan olemassa.

 

No niin. Kerrottiin että Veronmaksajain Keskusliitolla on nettisivu ja kehoitettiin tutustumaan siihen. Osoite on muuten https://www.veronmaksajat.fi/

 

Sitten väitettiin että Veronmaksajain Keskusliitto on sitoutumaton. Siihen vastasin edelleen varovasti että siitä olen hieman toista mieltä, mutta jätetään se siksen.

 

Sitoutumaton? Nykyään on olemassa aika paljonkin sellaisia tahoja ja yksilöitä joita pitäisi oikeastaan luokitella vale-sitoutumattomiksi. Väittävät olevansa sitoutumattomia, mutta kun niiden mielipiteet rupeaa tarkastelemaan hieman lähemmin useimmiten paljastuukin että oikeistolaisia he itse asiassa ovat. Eivät vaan itse tiedä sitä, ja uskovat näin ollen voivansa väittää olevansa sitoutumattomia.

 

Sitten kerrottiin että Veronmaksajain Keskusliitto ajaa tuloverojen alentamista. Eikös olisi mukavaa saada hieman enemmän käteen? Lisäksi väitettiin että verojen alentaminen nostaisi työllisyyttä.

 

Minä: Verojen alentaminen rapauttaa hyvinvointiyhteiskuntaa. (Rapauttaa muuten myös oikeusvaltiota, mutta sitä en sanonut ääneen.)

 

Jaaha. Siihen se näennäinen sitoutumattomuus sitten loppuikin. Tuloverojen alentaminen on kokoomuksen ihan julkinen tavoite. 

 

Jos Veronmaksajain Keskusliiton jäsenhankkija olisi vaivautunut tekemään vähän pohjatyötä ennen kuin soitti on mahdollista ettei olisi vaivautunut soittamaan ollenkaan. Hän olisi jopa saattanut löytää kantaani tuloverojen keventämiseen. Juttuni Hevonpaskasyndroomasta.

Tai tämän. Ja on niitä muitakin kannanottoja. Kantani ei ole muuttunut. Olen sitä mieltä että hyvätuloisten valtion tulovero pitäisi korottaa. Tällä hetkellä siihen ei vaan ole olemassa riittävää poliittista tahtoa. Sen takia korotetaan kaikkia mahdollisia muita veroja.

 

Sanoin ääneen: Yhdysvalloissa on todettu että suuret veronalennukset eivät juurikaan ole elinkeinoelämän ja talouden kannalta eduksi. Niissä osavaltioissa (tässä esimerkki) joissa sen sijaan on nostettu lakisääteiset minimipalkat ja tuloverot talous on kääntynyt positiiviseen suuntaan, kun taas Trumpin veronalennukset ovat vieneet taloutta aivan päinvastaiseen suuntaan.

 

Sitten täräytin: “Kokoomuksen asialla Te olette!”

 

Siihen loppui sitten pikkuhiljaa meikäläisen värvääminen Veronmaksajain Keskusliiton jäseneksi.

 

Suomen yrittäjien puheenjohtaja Mikael Pentikäinen on hiljattain arvostellut ammattiyhdistysliikettä tietoisesta sumutuksesta. ”Järjestäytyminen kuuluu vapaaseen yhteiskuntaan, mutta olisi suotavaa, että se ei perustu väärään luuloon”, Pentikäinen sanoo.

 

Niin. Mutta Pentikäinen tulee tuskin sanomaan yhtään mitään kun on kyse kokoomuslaisen peitejärjestön sumutusyrityksestä. Möly-oikeistossa on ihan oikein kun me sumutamme, mutta aivan väärin jos joku muu meidän mielestämme sumuttaa.

 

 

Republikaanien veronkevennyksen vuonna 2017 eivät ole kustantaneet itsensä eivätkä ole merkittävästi edistäneet taloutta tai nostaneet palkkoja todetaan kongressin raportissa.

 

 

Lopuksi kerron että on aivan turhaa tulla väittämään yhtään mitään kokonaisveroasteesta. Jopa Veronmaksajain Keskusliiton oma asiantuntija on sitä mieltä että oikeaa kokonaisveroastetta ei ole olemassakaan.

ingmarforne

Humanististen tieteiden kandidaatti. Aidon oikeudenmukaisuuden toisinajattelija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu