Yhteiskunnan viholliset


”Yhteiskunnan viholliseksi voi joutua yllättävän helposti.

Mutta yhteiskunnan viholliset voivat löytyä myös aivan yllättävistä suunnista. Eikä heillä suinkaan ole kädessään pommia tai savuavaa asetta, vaan pikemminkin tutti, nokkamuki tai helistin.

Väärä ihonväri, väärä usko tai väärät mielipiteet ovat niitä yleisimpiä syitä, mutta lista on tosi pitkä.

Joskus riittää vain se, että avaa suunsa ja sanoo ääneen sen minkä kaikki näkevät ja tietävät:

Tämä on väärin! Moni on päätynyt marttyyriksi vain seuraamalla sydämensä ääntä. On yllättävän vaarallista olla ihminen ihmiselle.

Mutta vihollisia he ovat silti, sillä he uhkaavat kaataa koko hienon systeemin.

Budjettikeskustelun aikana opin, että pelottavin näistä joukoista on se, jota kutsutaan ”ikääntyviksi”.

Toinen suuri joukko, joka uhkaa syöstä maan konkurssiin, on tietenkin lapset.

Yhteiskunnan vihollisista puhuttaessa on tietenkin pakko myös mainita erilaiset joutilaat kuten työttömät, opiskelijat, ja taiteilijat. Yhteiskunnan kannalta kaikilla kolmella on erittäin huono hyötysuhde.

Jos työttömiä, opiskelijoita ja taiteilijoita ei olisi, Suomi olisi pysyvästi vauras maa, onnela.”

Yllä muutamia poimintoja mielipidekirjoituksesta, jonka silloinen kansanedustaja Tommy Taberman, kirjoitti Uutispäivä Demarissa 4.1.2008.

Teksti on kyllä nykyäänkin yllättävän ajankohtainen.

Sitä ei Taberman kerro, mistä suunnasta eduskuntasalia yllä mainitut mielipiteet lausuttiin, mutta se nyt ei ole vaikea arvata, ja nyttemmin siihen on tullut myös eräänlainen vahvistuskin.

 

Valituslaulu jatkuu.

Tässä: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/40096072-b5a1-4dbf-97be-daca7b214a6c

 

“Eläkeputki on hyvänä aikana luotu järjestelmä, johon ei enää ole varaa, koska tarvitsemme työikäiset töihin”, Petteri Orpo sanoo.

“Oikeudenmukainen verotus kannustaa jatkamaan työelämässä. Eläkeläisten kannustaminen verotuksen keinoin jatkamaan työelämässä 65 ikävuoden jälkeen olisi ehdottomasti hyvä työllisyyskeino. Yhdenkään ihmisen lisäeurosta ei myöskään saisi missään tilanteessa mennä enemmän kuin puolet veroihin. Nythän lisäeurosta menee keskituloisellakin 40 senttiä veroihin. Eihän se kannusta, Petteri Orpo arvioi.”

Kyllähän eläkeläisiä jo nyt kepitetään verotuksellisin keinoin jatkamaan työelämässä. Eläkeläinen kun maksaa suhteellisesti enemmän veroja kuin työssä oleva. Ja eläkeläinen näännytetään pikkuhiljaa, kun nakerretaan eläkkeen ostovoimaa hiukan joka vuosi. Tämän pitäisi kyllä olla Petteri Orpolla tiedossa. Olihan hän edellisen hallituksen valtiovarainministeri. Ja silti Orpo sanoo arvioivansa lähitulevaisuutta edellisen vaalikauden valtiovarainministerin silmin. Ei oikein vakuuta tietämyksen puolesta.

Ei ole uutta että Orpo ei tiedä minkälaisia veroja meillä on tässä maassa. Olen kirjoittanut siitä aikaisemminkin.

Orpo jatkaa, että kokoomus pitää vahvaa julkista sektoria tärkeänä osana suomalaista yhteiskuntaa. Se huolehtii koulutuksesta, terveydestä ja turvallisuudesta.

Hah! Olisi ehkä aikaa että joku alkaisi koota samanlainen tietokanta Petteri Orpon paikkaansa pitämättömistä väitteistä, kuin mitä on koottu Yhdysvalloissa Trumpin vastaavista. Trumpilla on kuulemma koossa peräti 20000 perättömiä väitteitä. Orpolla on tässä suhteessa runsaasti parantamisen varaa, jos nyt mielii kilpailla Trumpin kanssa.

Ennen edellisiä vaaleja Kokoomus lupasi ettei koulutuksesta leikattaisi. Ja mitä sitten kun oltiin hallituksessa? Leikattiin koulutuksesta. Julkisen terveydenhuollon alas-ajo yritettiin. Turvallisuus yksityistettiin Elisalle.

Se viimeksi mainittu tapahtui sillä verukkeella ettei vanhalla järjestelmällä voitu lähettää videoita. Lapsellinen touhu. Nykyvaatimusten mukaan siis niin olisi pitänyt pystyä lähettämään videota rajaa ylittävistä vihollisjoukoista kun talvisota alkoi. Siihen aikaan kyllä pelkkä puhelinsoitto riitti ihan hyvin. Mutta pitäähän Elisa saada jotain kun ei enää voi periä hurjia ylihintoja niiltä, jotka soittavat työttömyystoimistoihin. Sellaisia alettiin periä 7.12.2004. Niitä todettiin laittomiksi 2.6.2006, mutta valtio jatkoi tätä lahjoittamista ainakin vuoden 2012 loppuun siitä huolimatta. Vaikka olisi hyvinkin voinut ratkaista asiaan samalla tavalla kuin KELA teki. Ei vaan haluttu.

 

Oikeusvaltio ei ole olemassa niille, joita pidetään yhteiskunnan vihollisina, kuten työttömille. Kukaan ei ole asetettu vastuuseen, eikä korvauksia ole maksettu Elisan ylihinnoista. Päinvastoin. Vastuulliset  on pikemminkin palkittu. Oletettavasti hyvästä hallinnosta.

 

Vuonna 1970 korkein veroprosentti valtion tuloverotuksessa oli 53 % ja vuonna 2015 enää 31,75%, josta se on jonkin verran kevennetty edelleen.

Kun laskee vuoden 2015 kymmenen rikkainta Suomessa (joiden tulot on julkistettu) ja vertaa mitä ne olisivat maksaneet tuloveroa vuonna 1970 ja vuonna 2015 kunkin vuoden verotaulukon mukaan saadaan selville että vuonna 1970 he olisivat maksaneet valtiolle noin 390 miljoonaa enemmän veroja, kuin mikä he maksoivat 2015.

 

Eikös tämä olisi pitänyt luoda rutkasti uusia työpaikkoja, Petteri Orpo?

 

Mutta ei. Tulos on ollut aivan sama kuin George W. Bushin veronkevennysten jäljiltä Yhdysvalloissa. Valtava työttömyys ja kohtalaisen iso valtionvelka. Nyt meillä on Trumpin vastaavat veronalennukset rikkaille, höystettynä pandemialla, jonka johdosta Yhdysvalloissa on lähes ennennäkemätön työttömyys, ja sen lisäksi on alettu heittää joukoittain ihmisiä asunnoistaan kadulle. Siellä valtionvelasta ei juuri puhuta enää. 30-luvun lama pukkaa, mutta Petteri Orpo näyttää haluavan lisää sitä samaa lääkettä, joka on tämän sairauden perimmäinen syy.

 

Tilastot kuitenkin osoittavat että nykyinen hallitus on onnistunut siinä mielessä hyvin että Suomessa BKT:n notkahdus on pienin Euroopassa. Tässä:

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006603734.html

Sehän varmasti Orpoa nyrpii.

 

ingmarforne

Humanististen tieteiden kandidaatti. Aidon oikeudenmukaisuuden toisinajattelija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu