Erityisryhmien työllistyminen ja työvoimapula

Suomessa  on tällä hetkellä työvoimapula, mutta valitettavasti on yksi joukko joka ei työllisty edelleen mitenkään. Monella on useita tutkintoja, jopa maistereita, mutta silti he ovat eläkkeellä.

Joku tässä yhtälössä ei nyt toimi.

Kun puhutaan erityisryhmistä, jotka usein edustavat monenlaisia vammoja ja esteitä tavallisen työn tekemiselle, niin tärkeintä on kuitenkin heidän rohkaisemisensa työhön sekä erilaiset tukitoimet. Esim. kehitysvammaisilla on jo olemassa työvalmennusta. Miksei tätä voida tarjota kaikille, vammasta tai sairaudesta riippumatta?

Kuka näitä päätöksiä oikeastaan tekee? Ammattiyhdistysliike, virkamiehet, kunnat? Miksei kysytä erityisryhmiltä mitä tukea he tarvitsisivat työllistymiseensä? Aivan liian usein pitkään eläkkeellä tai kotona olleen vaikeasti työllistyvän tiellä on tietämättömyys, asenteet sekä edunvalvonta.

Vastaavasti työnantajat tarvitsevat tukea työllistämiseen, sillä tärkeintä on päästä työhön sisälle sekä osaksi työyhteisöä sen täysivaltaiseksi jäseneksi. Tähän tarvitaan erityisesti alussa tukea, joka kuuluu yhteiskunnan hoidettavaksi. Työtä on tarjolla runsaasti.

Emme ole tekemisen kohde vaan olemme tekijöitä!

 

Olen ehdolla Vantaa-Keravan aluevaaleissa juuri siksi että kaikilla, vammaan katsomatta on mahdollisuus tehdä töitä!

Inka Kolhinoja

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu