Voisiko kilpaurheilua jatkaa turvallisesti

Urheiluhallien sulkeminen koronatilanteen pahentuessa on ymmärrettävä rajoitustoimi, mutta sen vaikutukset erityisesti kilpaurheilijoiden säännölliseen harjoitteluun aiheuttavat kohtuuttomia tilanteita. Erityisen hankala tilanne on niille yksityisille urheilutilojen ja kuntosalien yrittäjille, joiden toimeentulo on nyt viety ja konkurssi uhkaa.

Rajoitukset herättävät kysymyksiä koska ne eivät ole kilpaurheilijoiden kesken samat. Määritelmän ulkopuolelle on jätetty suuri joukko säännöllisesti harjoittelevia urheilijoita, jotka eivät kuitenkaan kilpaile kansainvälisesti tai kansallisesti huipputasolla. Se ei kuitenkaan tee heidän urheilustaan tai harjoittelustaan vähempiarvoisempaa, tai näin ainakin luulisi?

Kahden vammaisurheilijaryhmän, Special Olympics ja Paralympiaurheilijoiden välillä tilanne näkyy erityisen ikävästi. Special Olympics-urheilijat eivät tällä hetkellä voi harjoitella suurimmassa osassa lajeja, koska he eivät saa käyttää rajoitusten aikana urheiluhalleja ja muita sisätiloja harjoitteluun.

Kukaan ei ole tähän asiaan puuttunut, saatikka pitänyt siitä meteliä.

Aiemmin koronaepidemian aikana kyettiin järjestämään esim. uimakilpailuja tiukkojen rajoitusten ollessa voimassa huolehtimalla, että etäisyydet pukuhuoneissa ja altaalla säilytettiin. Tämän suhteen ei ollut ongelmaa koska uimarit sitoutuivat sääntöihin, eikä tiedossa ole laajoja tartuntaketjuna näistä kisoista.

Kuinka kauan saamme jumpata Teamsin välityksellä?

Inka Kolhinoja
Liike Nyt aluevaaliehdokas, Vantaa-Keravan hyvinvointialue (367)

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu