12-vuotias on kypsä päättämään omasta rokotuksestaan, koska kaverikin otti

Kolme ajatusta maailman menosta:

1)

Onkohan tämä nyt järkevää, mitä Afghanistanissa tapahtuu?

2)

Kuinkahan pitkän kakun ystävämme Hämäläinen on saanut?

3)

Onkohan järkevää THL:n väittää, että 12-vuotiaat ovat kypsiä päättämään itse korona-rokotteen ottamisesta?

Minulla on Facebook-kavereissa Kristallipuolueen kautta kuntapolitiikkaan yrittänyt rokote- ja korona-kriittinen lapsuuden luokkatoveri, joka jakoi linkin YLE uutiseen, jossa THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek selittelee silmät pyöreänä, miksi 12-vuotias on kypsä päättämään itse ottaako hän korona-rokotteen — tai jos ei ole kypsä tekemään sitä päätöstä, miten terveydenhuollon henkilökunta havaitsee että lapsi ei ole tarpeeksi kypsä.

”Ratkaisu riippuu siitä, kuinka kypsä lapsi on, ymmärtääkö hän mistä on kysymys ja haluaako hän tehdä päätöksen itse. Jos lapsi on tarpeeksi kypsä terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan ja haluaa tehdä päätöksen, niin sen mukaan menetellään, kertoo THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek.”

https://yle.fi/uutiset/3-12052015

THL rokottaa kansaa sen takia, että asiantuntijat ovat arvioineet, että se on hyödyllistä ja turvallista. Mutta tällaiset ”12-vuotias on kypsä arvioimaan rokotuksen hyödyt ja riskit” on kyllä niin puuta heinää, olisi kannattanut säästää kansa tällaiselta tarinalta. Minulla on 12-vuotias poika. Hänen päätöksensä on, että hän ei ota rokotetta. Hänen perustelullaan ei ole mitään tekemistä koronasta huolestumisen eikä tilastomatematiikan kanssa. Hän ei ymmärrä kummastakaan näistä juuri mitään. Kuten ei moni muukaan 12-vuotias. Hän ei tykkää neulan pistoista. Se siitä, päätös on tehty.

Siksi kai ulkomailla tarjotaan rokotteen ottajille olutta ja kannabista. Ihmiset tykkäävät niistä, ja tulevat rokotettavaksi saadakseen mieluisan lahjan. Silläkään ei ole mitään tekemistä koronasta huolestumisen eikä tilastomatematiikan kanssa. Lapsille olisi voitu luvata lahjaksi suklaata, jos ottavat rokotteen. Sitten ehkä minun 12-vuotias poikani olisi löytänyt aivan uutta henkistä kypsyyttä harkita sitä rokotetta vielä kerran. Vähintään samaa kypsyyttä kuin niillä aikuisilla, jotka ottavat rokotteen saadakseen olutta tai kannabista.

On yleistä tietoa, että edes aikuiset eivät ota rokotetta järkisyiden takia. Siksi monessa maassa on kehitetty korona-passi, jotta aikuisille saadaan asetettua porkkana aidan toiselle puolelle. Jos otat rokotteen, pääset ravintolaan ja konsertteihin. Sitten aasi nielaisee porkkanan. Korona-rokotteen hyötyihin ja riskeihin liittyvillä järkisyillä ei ole kovin paljon tekemistä edes aikuisten tekemän rokotuspäätöksen kanssa. Joten voisiko arvon THL lopettaa selittämästä, että 12-vuotiaat lapset tekevät päätöksen rokotuksesta järkisyiden ja kypsän harkinnan perusteella? Lapset ottavat rokotteen, koska kaverikin otti, ja se on mun paras kaveri, me tehdään aina kaikkea kivaa yhdessä.

Tämä on totuus, ja arvostaisin Pravdaa enemmän, jos se malttaisi pysyä totuudessa.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu