Beverly Hills kieltää tupakan myynnin 2021, Suomi vuonna 2030

Los Angelesin kupeessa oleva Hollywoodin ökyrikkaiden kaupunki Beverly Hills on päättänyt kieltää kaikenlaisten tupakkatuotteiden myynnin alkaen vuodesta 2021. Kielto koskee myös sähkösavukkeita. Samaan aikaan kun jotkut osavaltiot siirtyvät kannabiksen laillistamisen suuntaan, tämä on nyt ensimmäinen kaupunki USA:ssa joka lähtee tupakkatuotteiden kohdalla päinvastaiseen suuntaan.

https://edition.cnn.com/2019/06/05/us/beverly-hills-tobacco-ban-trnd/ind…

Suomen lainsäädäntöön on kirjattu tavoite tupakkatuotteiden myynnin lopettamisesta kokonaan vuoteen 2030 mennessä. Toki sen toteutuminen vaatisi, että tässä matkan varrella jatkuvasti vaihtuvat hallitukset pysyvät uskollisina tuolle tavoitteelle. Tähän asti linja on pitänyt vaikka hallituspuolueet ovat vaihtuneet tiuhaan tahtiin. Uusi Antti Rinteen hallitus korottaa taas tupakkatuotteiden veroja reippaasti, joka on tähän liittyvä toimenpide, että tupakoinnista tehdään seuraavien 10 vuoden aikana koko ajan vain kalliimpaa, kunnes lopulta ne harvat jotka vielä suostuvat maksamaan tupakasta hinnan jota siitä pyydetään, menettävät oikeuden tupakan ostamiseen.

https://savutonsuomi.fi/kohti-savutonta-suomea/tupakkalaki/

Henkilökohtaisesti olen inhonnut tupakkaa ja nuuskaa niin kauan kuin muistan, ja haaveillut teini-ikäisestä asti (eli tuollaiset 30 vuotta) yhteiskunnasta jossa niitä ei olisi olemassa lainkaan. Kun tiedetään kuinka vähän poliitikkoja keskimäärin kiinnostaa mikään hyveellisyys, en olisi takavuosina uskonut näkeväni tämän päivän, että oikeasti poliitikot lähtevät toteuttamaan jotain tuollaista. Toistaiseksi juna on edennyt kohti päämääräänsä ilman että kansa on juuri edes vaivautunut keskustelemaan asiasta julkisesti. Saa nähdä herääkö projektin loppusuoralla minkäänlaista protestiaaltoa tupakoitsijoiden taholta, kun he lopulta tajuavat sen joka on ollut tiedossa jo ties kuinka kauan, että tämä touhu aiotaan ihan aikuisten oikeasti lopettaa ja kieltää, kokonaan. Saas nährä kuinka käy.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu