Suomen pitäisi tunnustaa Palestiinan valtio

Suomen pitäisi tunnustaa Palestiinan valtio, vaikka heti. Sen jättäminen tekemättä on ollut epäsuora hyväksynnän ilmaus Israelin harjoittamalle politiikalle.

Tie rauhansopimukseen on varmasti vielä pitkä ja kivinen, aluekiistat ja Jerusalemin jakaminen ovat vaikeita aiheita, ja miljoonien palestiinalaisten pakolaisten paluumuuton vaatimus Israelin puolelle rajaa on lähes mahdoton ajatus. Mutta silti suurin ongelma löytyy jostain aivan muualta, nimittäin siitä että niin moni maailman valtio hiljaisesti hyväksyy nykyisen status quon ja palestiinalaisten valtio-oikeudettoman aseman jatkumisen määrämättömän pitkän ajan tulevaisuuteen, Suomi mukaanlukien.

Suomi seisoo väärällä puolella historiaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Palestiinan_kansainv%C3%A4linen_asema

En voi väittää olevani suuri Lähi-Idän politiikan asiantuntija, mutta mainittakoon taustaa tämän verran: Puhun kohtuullisesti hepreaa, ja vähän arabian alkeita. Olen asunut Israelissa 18 kk vapaaehtoisena työntekijänä, ja matkustellut myös palestiinalais-alueilla, pari vuosikymmentä sitten, vuosina jolloin Rabin murhattin ja Jerusalemissa räjähteli busseja silloin tällöin. Facebook-kavereistani löytyy muutama Israelin juutalainen, mutta ei yhtään Palestiinan arabia.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu