En ymmärrä homoseksuaalisuutta

Pride-viikon teemana on homoseksuaalisuus, sekä muut seksuaalivähemmistöt. Viikon teeman mukaisesti, kerron kaiken mitä minä — mahdollisesti melko keskiverto mieshenkilö, kuin kuka tahansa vastaantulija kadulla — ymmärrän homoseksuaalisesta tunne-elämästä.

Tiedän jotain ja arvaan loput, miten homoseksuaalisuus toimii teknisenä toimituksena. Mutta sitä en ymmärrä, miksi se on tunteiden tasolla kiinnostavaa asianosaisten mielestä. En osaa edes kuvitella, mielikuvitus loppuu kesken. Outoa. Queer.

Jos lukisin tietokirjan jossa selitetään asia yksityiskohtaisesti, ymmärtäisinkö sittenkään sen paremmin, miltä se tuntuu, ja miten se voi tuntua miltään muulta kuin miltä minusta tuntuisi niissä olosuhteissa, eli ihan ällöltä? Voiko kirjoista oppia tunteita? Ei ole vielä keksitty keinoa, miten autistille selitettäisiin ja opetettaisiin sosiaalisia tunteita. Niitä tunteita ei ole siellä aivoissa, eikä niitä saa sinne myöskään kirjoja lukemalla. Täytyy vain oppia elämään ilman niitä tunteita.

Lienee yhtä vaikeaa selittää umpiheterolle homoseksuaalisia tunteita. Kun niitä tunteita ei ole siellä aivoissa, eikä tilanne taida siitä selittämällä kohentua kovinkaan paljon. Toisaalta: ymmärtävätkö homoseksuaalit sitten heteroseksuaalisia tunteita? Voiko tietokirjojen kautta välittää homoseksuaaleille tiedoksi, tai loppujen lopuksi naisillekaan, miltä tuntuu kun umpihetero mies näkee vilauksen viehättävän naisen herkullisia, täyteläisen muotoisia, bikinien yläosan muotoisin rusketusraidoin koristeltuja maitorauhasia (lat. glandula mammaria), vähän tavanomaista syvempään uurretusta paidan kaula-aukosta, johon silmä jää lepäämään uneliaasti kuin seitsemänteen taivaaseen, ja syke kohoaa hetkessä 80 pykälää tiheämmäksi? Tuossa oli selitys, ymmärtäkää nyt sen perusteella, mistä on kyse ja miten se toimii.

Sitä muuten ei moni tiedä, miten se toimii. Miksi tietyt asiat aiheuttavat seksuaalista innostuneisuutta tietyille henkilöille, mutta ei toisille henkilöille.

Nämä eivät ole järjen asioita, ne vain toimivat. Ja hyvin toimiikin. Nudistit ja feministit tosin yrittävät järjellä selittää, miksi sen ei pitäisi toimia. Maitorauhaset eivät ole mitään leluja tai objekteja, senkin likaiset ja alhaiset saastat! Jos nämä olisivat järjen asioita, niin voisimme pitää palaverin ja sopia miten se toimii. Voisimme säätää lain joka määrää miten se toimii. Mutta kun.

En vaihtaisi pois seksuaalista suuntautumistani, vaikka Google keksisi ajatuksia aivoihin tallentavan laitteen jolla se olisi mahdollista. En tiedä kuinka hauskaa muilla ihmisillä on seksuaalisuutensa kanssa, mutta jos heillä on edes vähäisessä määrin niin positiivinen käsitys omasta elämäntavastaan ja roolistaan maailmankaikkeudessa, niin sitten asiat ovat hyvällä mallilla.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu