Ministeri Ohisalon avustajan vihapuhe kansanryhmää kohtaan?

 

Myönnetään että nyt alitan kaikkia mahdollisia rimoja, ja reilusti. Haluan haastaa itseni, ja muutkin, miettimään rehellisesti ja tasapuolisuuden nimissä elämän menoa, sekä kaikenlaisia rikoksia ja rangaistuksia, joita olemme nähneet jaettavan Twitterin laulaessa poliittisesti epäkorrekteja lauluja.

Väite:

Vihreiden ministeri Maria Ohisalon avustaja Petra Laiti syyllistyi ikärasismiin ja vihapuheeseen yli 60-vuotiaiden ihmisryhmää kohtaan, antaessaan Twitterin laulaa tähän tahtiin:

”… Röyhkä, Krohn, Syrjä, Saisio, ovat 60–70-vuotiaita. Kaikella kunnioituksella (Pantse Syrjää lukuunottamatta), se ei ole ikäluokka, jota minä kuuntelisin yhteiskunnallisen kehityksen tiimoilta.”

Onko tämä ikärasismia? Onko ikärasismi vihapuhetta iäkästä ihmisryhmää kohtaan?

Joku varmaan toteaa jo heti alkumetreillä, että tunnetilaa nimeltä viha tuskin esiintyi tässä tilanteessa. Mutta se on totta myös monessa muussa tilanteessa, jossa vihapuhetta väitetään esiintyvän. Vihapuhe on termi, joka on jostain syystä rantautunut jopa lakitekniseen terminologiaan, täysin irrallisena siitä kriteeristä, onko puheen harjoittajan tunnetila vihainen vai esim. ivallinen, sarkastinen, tai kuten tässä tapauksessa ilmeisesti: väheksyvä. Joka tapauksessa jollain tavalla syrjivä, muita ihmisryhmiä etusijalle asettava, jonon viimeiseksi tai huoneesta kokonaan ulos työntävä.

Mitä muuta voitaisiin sanoa samaan tyyliin, ja miltä se tuntuisi poliittisesti korrektissa Twitter-virrassa?

– Ministeri Ohisalo antoi lehdistölle lausunnon hallituksen linjasta, mutta se on nainen, ja naisia minä en kuuntelisi yhteiskunnallisen kehityksen tiimoilta.

– Barack Obama vetosi kongressin edustajiin terveudenhuollon uudistuksen puolesta, mutta se on musta, ja mustia minä en kuuntelisi yhteiskunnallisen kehityksen tiimoilta.

– Pekka Haavisto teki eduskunnalle esityksen, mutta se on (you-know-who), ja (you-know-who)ta minä en kuuntelisi yhteiskunnallisen kehityksen tiimoilta.

– Jussi Halla-Aho sanoi myös jotain, mutta se on ihan (kansallissosialisti), ja (kansallissosialisteja) minä en kuuntelisi yhteiskunnallisen kehityksen tiimoilta.

Mutta onneksi sanomisensa voi aina korjata jälkeenpäin. Se on näin helppoa:

Olen pahoillani, koska siitä saa päinvastaisen kuvan mielipiteistäni. Ymmärrän kyllä, minkä mielikuvan twiitistäni sai. En ole sitä mieltä. Olen ihan päinvastaista mieltä kuin mitä tuossa lukee.

No, sittenhän asia on kunnossa.

Tosin on syytä huomata tällainen yksityiskohta:

Perusnuoria vaadittiin pyytämään anteeksi sanomisiaan, ja he myös tekivät näin. Mutta ilmeisesti tarkoitus oli vain nöyryyttää ja simputtaa poliittisesti, koska rangaistus oli silti ankarin mihin mielikuvitus ja laki venyi.

Ministerin assari sen sijaan kieltäytyy tässä pyytämästä anteeksi. Välttyäkseen anteeksipyytämiseltä hän lähtee käytännössä valehtelemaan että hän tarkoitti ihan päinvastaista kuin mitä sanoi. Niinpä assarista kuoriutui loppujen lopuksi myös valehtelija. Oivallista ainesta poliitikoksi siis. Tätä lisää eduskuntaan, nukutaan yön yli ja valitellaan kuinka sanomisiani on tulkittu väärin.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu