Miksi vain uzbekit tekevät maalausta ja tasoitusta?

YLE uutisten mukaan Uudellamaalla maalaus ja tasoitustyöt ovat lähes kokonaan uzbekistanilaisten hallussa.

Tässä on jotain mätää.

Runsaat 20 vuotta sitten olin vapaaehtoistöissä ulkomailla 18 kuukautta. Suomalainen työnjohtaja, rakennusalan ammattilainen, ohjeisti maalauksen ja tietyt tasoitustyöt, kaakeloinninkin. Mikään näistä ei jäänyt oppimatta, eikä opetteluun kestänyt montaakaan päivää per työtehtävä.

Meillä ei kuulemma ole rakennusalan työntekijöitä tarpeeksi, osa alan yrittäjistä väittää, ja sen takia ELY-keskus on poistanut Uudellamaalla harkinnanvaraisuuden ulkomaisen työvoiman tuomiselta rakennusalalta. Alan ammattikoulutus kestää vuosia eikä päiviä. Osittain siksi, että kun maailmanparantajat pääsevät laatimaan opetussuunnitelmaa, lukujärjestykseen ahdetaan kaikkea muutakin tarpeellista ja suorastaan välttämätöntä yleissivistävää, ruotsin kielestä ja taideaineista aina uskontoon asti.

Joku huijaa kokonaista kansakuntaa. Ja me emme ole pystyvinämme tekemään asialle mitään. Kaikkea osaavan ja tietävän yleismies Jantusen kouluttaminen rakennusalalle voikin ehkä kestää kauan, mutta yksittäisten työtehtävien oppiminen kestää harvan työtehtävän kohdalla kauempaa kuin muutamia päiviä.

Ai niin, ne uzbekit ovat juuri karkotettavana pois maasta, koska heillä on väärennetyt koulutodistukset. Työnsä he kuitenkin osaavat erinomaisesti, rakennusalalta kerrotaan. Uskon molemmat tarinat. Minäkin osaan raksalla paljon asioita, vaikka en ole ollut rakennusalan koulutuksessa päivääkään. Kun se ei ole mitään rakettitiedettä. Minusta kuitenkin tuli IT-nörtti, joten en ole aikeissa hakeutua rakennusalan työtehtäviin.

Työllisyysasteen nostaminen on kuulemma mahdoton tehtävä uudelle hallitukselle. Varmaan onkin, jos peliä pelataan tällaisilla hölmöläisen säännöillä, ja oma peukalo on teipattu keskelle kämmentä.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu