Kansalaiselle taattu elintaso eri vaiheissa elämää

Hieman lonkalta lähtee nämä lukemat, mutta suurinpiirtein tämän tasoista sosiaaliturvaa valtio tarjoaa kansalaisille eri vaiheissa elämää. Onko se reilua, siitä jokainen saa olla valitsemaansa mieltä.

Alle 17-vuotias: lapsilisä noin 100 EUR / kk.

Opiskelija: olosuhteista riippuen 40 – 700 EUR / kk rahana käteen (tyypillisesti noin 10 kk vuodesta, joka tekisi vuositasolla keskimäärin 33 – 583 EUR / kk), lisäksi matalakorkoista lainaa tarjolla 600 EUR / kk.

Työtön aikuinen: 600 – 1200 EUR / kk, riippuen kuinka viekkaasti osaa täyttää lomakkeita ja hakea erilaisia asumistukia jne.

Eläkeläinen: takuueläke 780 EUR / kk (tuleeko tähän se ”vappusatanen” kohta päälle?).

Tasan ei käy onnen marjat eri vaiheissa elämää. Todellista tasa-arvoa ei ole sukupuolten tasa-arvo kasvottomana tilastollisena käsitteenä, vaan ihmisten tasa-arvo sukupuoleen katsomatta (ja sukupolveen katsomatta). Vaalien alla oli jopa suositumpaa eri puolueissa luvata ”vappusatanen” opiskelijoille kuin eläkeläisille, mutta eläkeläisille suunnatusta lupauksesta tuli Antti Rinteen vappupuheen kautta median lemmikki ja se projekti jota lähdetään viemään maaliin.

Vastuuvapauslauseke:

Kaikki oikeudet virheelliseen tietoon pidätetään. Kun en nauti yhtäkään edellä mainituista tuista nykyään, minulla ei ole kovin hyvä tatsi siihen, mitä summia todellisuudessa on tarjolla valtiolta käteen elämän eri vaiheissa.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu