USA:lta pakotteita Venäjälle Skripaleista, vaan ei Saudeille Khashoggista

Tuttu tarina: USA on taas keräämässä kansainvälistä rintamaa pakotteiden asettamiseksi Venäjälle. Joku syy aina löytyy kun vähän käyttää mielikuvitusta. Nyt syyksi on ilmoitettu Venäjän epäilty osallisuus Skripalien murhayrityksessä.

https://yle.fi/uutiset/3-10906775

Maailman politiikka pyörii tutuilla raiteillaan. Kukkulan kuninkaana voi pysyä vain painamalla muita alemmas kaikin keinoin ja mahdollisimman usein.

Ajoitus ja perustelu tälle sanktiolle ei ole paras mahdollinen, koska koko maailmalla on tuoreessa muistissa USA:n lemmikki-diktatuurin Saudi-Arabian toteuttama journalistin paloittelumurha omassa Turkin suurlähetystössään. Sellaisten muistikuvien äärellä jäämme odottamaan hengitystä pidättäen, kerääkö USA vastaavan kansainvälisen rintaman myös pakotteiden asettamiseksi ystävilleen Saudi-Arabian diktatuurin palatseissa.

Jos näin ei kävisi, silloin vähän sokeampikin osa maailman väestöstä näkisi sen, mikä on ollut täysin ilmeistä jo vuosikymmenien ajan, että USA ei puolusta maailmassa ihmisoikeuksia eikä demokratiaa, vaan ainoastaan omaa etuaan, ja tällaiset kätevät viittaukset ihmisoikeuksiin ovat vain keppihevosia joilla ratsastetaan taas yksi askel ylemmäs kohti omaa asemaa kukkulan kuninkaana.

USA:n talouspakotteita Saudi-Arabiaa kohtaan jännityksellä odottaen.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu