Aktiivimalli myös kansanedustajille: palkkioita leikkuriin?

Kansanedustajan palkka pyörii noin 7000 EUR nurkilla kuukaudessa, riippuen vähän kokemuksesta ja roolista eduskunnassa. Mutta monet kansanedustajat tekevät myös muita sivutoimia, kansanedustajan työn ohella, ja tienaavat siellä jopa tuhansia euroja lisää kuukaudessa.

Kuntapolitiikka on usein se tausta josta ponnistetaan eduskuntaan, ja kunnallispoliitikon toimesta ei luovuta eduskuntakauden ajaksi. Lisäksi kansanedustaja voi istua useiden yksityisten tai julkisten yritysten hallintoneuvostossa, johon kuluu myös työaikaa.

https://yle.fi/uutiset/3-9901371

Kiirettä pitää, keikkaa pukkaa kalenterin täydeltä. Ei ihme että ”Poissa” on niin suosittu vaihtoehto eduskunnan äänestyksissä.

Kun on työttömästä henkilöstä kyse, TE-keskus lyö lapun käteen, johon merkitään tehdyt työtunnit jokaiselta päivältä. Oletko varmasti ollut työtön? Oletko ollut tarpeeksi työtön? Mutta silti tarpeeksi aktiivinen? Jos et, laitetaan KELAn tuet leikkuriin. Jokainen tienattu euro (300 EUR alarajan ylittävän osalta) leikkaa työttömyystukea 50 sentillä.

Takaisin eduskuntaan. Nämä sankarit lähettävät toisiaan valtion omistamien yritysten hallintoneuvostoihin, tekemään siellä mukavaa lisätienestiä. Mutta valtio on palkannut heidät kokopäivätoimiseen työhön kansanedustajaksi. Eihän se työ sitten ole kokopäivätoimista, jos samaan aikaan tehdään myös useita sivutoimia.

Kansanedustajille tarvitaan oma aktiivimalli. Palkkiot leikkuriin, jos ei ole tarpeeksi aktiivinen siinä kansanedustajan kokopäivätyössä, johon valtio on henkilön palkannut. Jokainen tienattu euro muissa sivutoimissa leikatkoon kansanedustajan palkkiota 50 sentillä. Siinä saattaisi olla monelle kansanedustajalle elämän ainoa kosketuspinta niihin lomakkeisiin ja leikkureihin, joiden kanssa tavallinen kansa on tekemisissä.

Joku KELAn lomake tähän täytyy kehittää. Samanlaisella sivun ulkoasulla kuin legendaarinen työttömyysturvan anomuslomake.

Vai että pitäisi olla aktiivinen? Kansanedustajan työssä? Minunko muka? Tässä on joku väärinkäsitys, ei se näin mene. Ettekö te tiedä kuka minä olen?

Inspiraation tähän kirjoitukseen antoi:

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/279221-tapaus-veikkaus-nelj…

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu