Tapaus Sisco: tämän takia tarvitsemme sääntö-Suomea

Aina silloin tällöin oikeiston suunnalta valitetaan, että sääntelyä ja sääntöjä pitäisi purkaa, koska ne ovat este liiketoiminnan harjoittamiselle. Rakennusyhtiö Sisco Oyj:n toilailut ovat tuore muistutus siitä, miksi liiketoiminnan harjoittamista täytyy ohjailla säännöillä ja rajoituksilla, ja mahdollisimman tarkoilla sellaisilla, jotta keplottelijat joutuisivat mahdollisimman tarkasti vastuuseen ja maksumiehiksi teoistaan.

Tässä tapauksessa maksumiehen rooli tuntuu olevan hieman epäselvää, joten tarvitsemme varmaankin lisää sääntöjä, jotta vastaava ei toistu — tai jos toistuu, niin saadaan oikeat tahot maksamaan kulut, ja niiden päälle vielä reilut vahingonkorvaukset asukkaille ajasta jolloin asunto ei ollut täysin valmis ja  käyttökuntoinen.

Sen verran tunnen sääntö-Suomea, ja sen puutteita, että tämän tarinan päätteeksi yksikään vahinkoa kärsineistä asukkaista ei tule saamaan penniäkään vahingonkorvausta siitä, että he joutuivat osalliseksi tähän mielipahaan ja kärsimykseen. Rautaisempaa otetta lakeihin ja sääntökirjoihin.

https://yle.fi/uutiset/3-10918983

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/08/12/ei-kiinnosta-vttuakaan-missa-ka…

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu