Lobbaako YLE arvoliberaalin talousoikeiston agendaa?

Valtion omistaman uutismedian YLEn kolumnit tarjoavat säännöllisin väliajoin tiukkoja poliittisia kannanottoja. Jari Ehrnroothin talous-oikeistolaiset kolumnit ovat klassikko, suorastaan jo tunnettu brändi johon voi luottaa kuin joulupukkiin.

Mutta harvoin YLEn kolumnistit sentään lähtevät suoralta kädeltä teilaamaan puolueita ihan nimeltä mainiten, siihen tahtiin kuin tänään Janne Saarikivi kolumnissaan, jossa hän kehottaa kansaa nousemaan moraalisille barrikadeille perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien hapatusta vastaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10912009

Valtion omistamalta medialta voisi toivoa vähän neutraalimpaa otetta kuin Ehrnroothin talous-oikeistolaiset ja Saarikiven arvoliberaalit vuodatukset. Ja varsin neutraaliksi YLE kyllä myös määrittelee itsensä, kolumnisteja koskevissa toimintaperiaatteissa:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/03/kolumnit-ylessa

Kauniita ajatuksia. Harmi vain, että YLE ei käytännössä tunnu noudattavan montaakaan niistä periaatteista, joita he ovat listanneet näihin toimintaperiaatteisiinsa:

”Emme käytä Ylen ohjelmia ja sisältöjä omien etujemme tai maailmankatsomuksemme ajamiseen emmekä asetu osapuoliksi kiistakysymyksissä.”

Ettepä tietenkään. No eihän nyt toki.

”Yle ei asetu osapuoleksi yhteiskuntaa jakavissa kysymyksissä. Voimakkaita tunteita herättävissä aiheissa on huolehdittava siitä, että asiaa lähestytään Ylen julkaisemissa kolumneissa eri näkökulmista.”

Hyvä, pidetään tästä kiinni jatkossakin.

”Ylen toimittajat eivät käytä kolumneja henkilökohtaisten mielipiteidensä esiintuomiseen. Kolumneja kirjoittavat toimittajat sopivat aiheen ja käsittelytavan jo ennen kirjoittamista niistä vastaavan esimiehen tai tuottajan kanssa.”

Asia on siis sovittu ihan esimiesten kanssa. Moni tätä on epäillytkin, että YLEn johdolla on sekä uutisten että kolumnien osalta vähän kroonisempaakin taipumusta kertoa maailman tapahtumista talous-oikeistolaisten ja arvoliberaalien silmälasien läpi.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu