Suomen(kin) pitäisi boikotoida olympialaisia

Suomi kuuluu niihin harvoihin maailman valtioihin, jotka eivät ole koskaan boikotoineet olympiakisoja. Noin 80% maailman valtioista on boikotoinut olympialaisia ainakin kerran, protestoidakseen sen maan poliittista tilannetta, jossa olympialaiset järjestetään.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Olympic_Games_boycotts

Tällaiset protestit eivät tainneet olla kovin hedelmällisiä. Lieneekö noista boikoteista ollut hyötyä minkään asian edistämiseen. Ehkä poliitikot ovat saaneet kalastettua niiden avulla ylimääräisiä irtopisteitä kotimaansa politiikassa.

Olympialaisia kyllä kannattaisi boikotoida, demokraattisten uudistusten vaatimiseksi. Ei järjestävän valtion osalta, vaan olympialiikkeen itsensä osalta. 125 vuotta sitten perustettu järjestö on edelleen lähes yhtä salamyhkäinen ja epädemokraattinen suljettu sisäpiiri kuin paavia valitseva katolisen kirkon konsiili, tai Nobelin rauhanpalkintoa jakava norjalainen herrasväki. Ihmiskunta ei näköjään pysty parempaan. Tai kyllä jotkut meistä pystyvät. Meidän jotka pystymme, pitäisi vain edistää demokratian asiaa vähän tarmokkaammin.

Olympialaiset boikottiin Suomen osalta, kunnes järjestö lakkauttaa suljetun sisäpiirin harvainvallan, ja sitä aletaan hallita demokraattisesti. Puheet ylväästä olympia-aatteesta ovat tyhjää sanahelinää. Sisäpiirin harvainvalta ei ole ylvästä.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu