Kun Andersson ja Hoikkala työläisiä agitoimaan lähtivät
Vasemmistolaisuudessa ei ole juuri sen perinteikkäämpää ja tarunhohtoisempaa tilannetta, kuin työläisten keskuuteen jalkautuminen ja heidän agitoimisensa lakkoiluun. Tätä harrastivat jo Lenin, Trotski ja kumppanit aikoinaan. Sama pyhimyksen sädekehä lepää nykyään myös Li Anderssonin yllä, sekä Ville Hoikkalan, joka tuossa jo kirjoittikin blogin aiheesta.
https://yle.fi/uutiset/3-10925009
Lenin ja Trotski pelasivat uhkapeliä työläisten vankeusrangaistuksen tai jopa kuoleman uhalla. Andersson ja Hoikkala pelasivat uhkapeliä vain työläisten rahoilla. Veikkauksen peleistä tuttua Haluatko tuplata voittosi? -nappia painettiin, vaikka ei ollut omat rahat pelissä. Tuplaus päättyi ns. kosahdukseen. Kaikki voitot menivät marjanpoimijoilta oikeuskuluihin.
Andersson ja Hoikkala ovat pesseet kätensä jo kauan sitten: ei ole heidän ongelmansa eikä heidän vastuunsa, että marjanpoimijat hävisivät heidän agitoimansa uhkapelin, ja menettivät noin 5000 EUR per poimija. Nyt poimijat raatavat Lähi-Idässä maksaakseen velkansa, sillä välin kuin agitoijat nukkuvat yönsä hyvillä mielin.
Ensi kerralla paremmalla onnella. Mikäpä työväen johtajilla on pelatessa uhkapeliä, kun ei ole omat rahat pelissä.
Taas iso sulka Li Anderssonin pieneen hattuun, vihreään nuttuun.
Ilmoita asiaton viesti
Saksassa oli jo ennen yleistä minimipalkkalakia vähimmäistuntipalkka tällaisille määräajaksi lennätetyille tekijöille.Sen taso oli ainakin minimipalkkalain syntyhetkellä pari euroa korkeampi.Että joku onkin kehdannut Suomessa ehdottaa jotain tuon suuntaista.
Mitä sanoisi Lepomäki Saksan mallista?
Ilmoita asiaton viesti
Olisiko oikea ja riskittömin paikka asian käsittelyyn ollut kuitenkin eduskunta, joka lait säätää? Yhteiskunta ei oikein toimi niin että yksittäinen henkilö keksii itse mikä lain pitäisi olla hänen mielestään, ja sitten lähtee toimimaan sen mukaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Sen verran selvennän, että en ole agitoinut ketään, vaan tulin poimijoiden pyynnöstä Saarijärvelle antamaan oikeudellisia neuvoja. Poimijat pidettiin ajan tasalla kaikista prosessin vaiheista, ja viisi poimijaa oli kuultavana myös Kainuun käräjäoikeuden istunnossa. Jos olisin toiminut jotenkin poimijoiden tahdon vastaisesti, kiinnijäämisen todennäköisyys olisi ollut täysin varma. Käytössämme oli koko ajan thai-kielen tulkki.
Ilmoita asiaton viesti
Oikeudenkäynnissä oli kysymys siitä, että Ber-Ex Oy oli antanut erilaisia asiakirjoja poimijoille, jossa oli erilaisia lausumia marjoista maksettavasta hinnasta. Näitä on käytetty liitteenä, kun poimijat hakivat viisumia Suomen Bangkokin suurlähetystöstä. Kainuun käräjäoikeus ja Rovaniemen hovioikeus ovat todenneet, että asiakirjat eivät ole miltään osin sopimusoikeudellisesti sitovia. Poimijoiden asemasta käydyssä julkisessa keskustelussa marjateollisuus on usein väittänyt, että poimijoiden asemasta olisi jollain tavalla huolehdittu. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, vaan esimerkiksi tilanteessa, jossa marjatukku ei halua maksaa, on maksukyvytön tai menee konkurssiin, poimijat ovat täysin turvattomia.
SAK oli aikaisemmin pyytänyt työneuvostoa selvittämään, onko poimijoiden ja tukun välinen sopimussuhde työsopimus, johon työneuvosto vastasi että ei ole. Tältä osin asia ei ollut oikeudessa.
Ilmoita asiaton viesti