Brasilian kemikaali-ruoat kohta Euroopan markkinoille?

Brasilia nyt kyllä hieman lässäyttää tunnelmat pihalle globaalista (tai ainakin eurooppalaisesta) innosta suojella luontoa. Juuri kun oli hyvä hönkä nousemassa päälle, Suomi oli valmis pelastamaan maailman jo melkein yksinkin, tai joka tapauksessa yhdessä Euroopan Unionin kanssa.

Sitten tulee Brasilian presidentti Bolsonaro, poltattaa sademetsää maatalouden tarpeisiin, ja purkaa kemikaalien käyttöä koskevaa lainsäädäntöä. Lopputulos on puoli miljardia torjunta-aineisiin kuollutta mehiläistä parissa kuukaudessa.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006210392.html

https://www.bbc.com/news/newsbeat-49406369

Tämä Bolsonaro onkin paljon aikaansaava miekkonen. Brasilian Donald Trump.

Tuollaisilla kemikaaleilla marinoitua ja poltetun entisen sademetsän alueilla kasvatettua ruokaa pitäisi sitten kohta syödä myös Euroopassa, kun EU:n ja Mercosur-valtioiden välinen vapaakauppasopimus saadaan hiottua valmiiksi.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006157707.html

https://yle.fi/uutiset/3-10854512

Mutta onneksi meillä on Euroopan Komissio, joka selittelee asiat parhain päin niille 340:lle eurooppalaiselle kansalaisjärjestölle, jotka ovat ilmaisseet olevansa huolestuneita Mercosur-sopimuksesta. Komission antaman lausunnon mukaan Mercosur-maat ”sitoutuvat esimerkiksi metsien suojeluun” sekä ”vastuullisen bisneksen tekemiseen”.

Öh? No sittenhän asia on kunnossa. Ei syytä huoleen. Bisnestä tehdään, koska se on vastuullista.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu