Päivän poliittinen uutiskatsaus: Borixit, teiniautot jne.

Tavallista aktiivisempi ja raskaampi päivä poliittisten uutisten rintamalla. Päivän raskain uutinen on Boris Johnsonin suunnitelma laittaa Englannin parlamentti kuukaudeksi pakkolomalle, jotta nämä eivät voi johtaa maata demokraattisesti. Johnsonilla on paljon yhteistä Donald Trumpin kanssa. Molemmat hölösuut ovat möläyttäneet ääneen kaikki ne itsekeskeiset ja opportunistiset asenteet, joita länsimaiden poliittisella eliitillä on epäilty olevan tiskin alla koko ajan, vuosikymmenien ajan. Kuten esimerkiksi se että demokratia ei ole arvo sinänsä. Se voidaan sivuuttaa, jos joku harvainvaltaisempi vaihtoehto palvelee oma etua paremmin. USA:n ulkopolitiikassa tämä on nähty useastikin. Länsimaiden sisäpolitiikassa hieman harvemmin.

https://yle.fi/uutiset/3-10942173

Päivän toiseksi oudoin uutinen on se että Euroopan komissio on aktivoitunut moittimaan Suomen aikeita sallia ns. kevytautot marraskuussa. Tässä uutisessa on outoa kaikki. Se että komissio moittii nyt eikä jo vuosi sitten. Se että komissiota yleensäkään kiinnostaa jonkun jäsenmaan kansanterveys. Ei nimittäin kiinnosta. Tai jos kiinnostaa, miten olisi nootti Virolle ja Latvialle, joiden kikkailu alkoholiveron kanssa aiheuttanee THL:n laskelmien mukaan enemmän ennenaikaisia kuolemia Suomessa kuin tämä turvallisuussyistä kritisoitu kevytautoja koskeva laki, pessimistisimmissäkään skenaarioissa.

Paitsi että kevytautoja koskeva laki on nimenomaan laadittu teinien mopoautoilun turvallisuuden lisäämisen takia. Mutta lisääntyvä turvallisuus ei kelpaa Euroopan komissiolle.

Jos Euroopan komissiota kiinnostaisi liikenteen turvallisuus, Euroopasta löytyy montakin maata jossa liikennekuolemien määrä on moninkertainen Suomeen verrattuna. Mutta nootti lähtee liikenneturvallisuuden edelläkävijälle ja mallioppilaalle. Outoa kaikki kerrassaan. Kun nämä kaikki outoudet laskee yhteen, onko tässä enää mitään järkeäkään?

https://yle.fi/uutiset/3-10942385

Päivän kolmanneksi ironisin uutinen on se, että hallitus arvioi hoitajamitoituksen nostamisen 0.7:ään kestävän useita vuosia. Vaalien alla tarina oli hieman toisen näköinen. Oliko se populismia sanan täydessä ja kaikissa merkityksissä?

https://yle.fi/uutiset/3-10942825

Päivän eeppisin uutinen on että Suomi moittii Suomea siitä, että ihmisoikeudet eivät ole meillä vielä utopian tasolla. Suomen ihmisoikeuspolitiikassa on vielä liikaa realismia. Eeppistä tässä on se sama pioneerihenki maailman pelastamiseksi, johon olemme tottuneet myös ilmastoa koskevassa keskustelussa. Nimittäin Kiina ei edes tunnusta ihmisoikeuksien käsitettä enää ulkopoliittisissa lausunnoissaan, eikä USA luovu kidutuksesta tai ikuisista pidätyksistä ilman syytettä ja oikeudenkäyntiä. Mutta Suomi pelastaa maailman, koska rehellisyys maan perii.

https://yle.fi/uutiset/3-10942302

Euroopan ihmisoikeusistuin mätkäisi Venäjälle 34,000 dollarin sakon Sergei Magnitskin tapauksen johdosta. Tämäkin tapaus menee lähinnä mustan huumorin puolelle. 34,000 dollaria sakkoa, valtiolle. Tämä on nyt se kuuluisa ”pisara valtameressä”. USA sääti vuonna 2013 Magnitski-lain, sanktioiden määräämiseksi venäläisille virkamiehille jotka olivat osallisia Sergei Magnitskin kuolemantapaukseen. Khashoggi-lakia ei ole vielä nähty, joka määräisi sanktioita saudi-arabialaisille virkamiehille, jotka olivat osallisia Jamal Khashoggin paloittelumurhaan.

Kuka tämä Sergei Magntski edes oli? Venäläisten viranomaisten harjoittaman korruption ilmiantaja, jota vastaan nostettiin syyte, sen sijaan että hänen ilmiantamansa rikolliset olisi viety syytettyjen penkille. Jotain vähän samaa tapahtuu juuri parhaillaan Julian Assangelle ja Chelsea Manningille, ja tapahtuisi Edvard Snowdenillekin jos mahdollista: valtion virkamiesten harjoittamien rikosten ilmiantajat joutuivat syytteeseen, sen sijaan että heidän ilmiantamansa rikolliset olisi viety syytettyjen penkille.

Mutta Suomi pelastaa maailman, koska rehellisyys maan perii.

https://yle.fi/uutiset/3-10940279

Päivän epäloogisin uutinen on, että työllisyysrahasto ehdottaa työttömyysvakuutusmaksujen varsin reipasta alentamista ensi vuodelle. Tämähän on täysin loogista, koska Suomessahan ei ole mitään kestävyysvajetta sosiaaliturvan osalta. Mitään bufferiakaan ei varmaan kannata kerätä sukan varteen, koska Suomen taloudelle ei voi tapahtua mitään pahaa tulevaisuudessa.

https://yle.fi/uutiset/3-10940543

Päivän vanhin uutinen, muutamia vuosikymmeniä myöhässä, on se että hengenpelastaja moittii kuntien liikuntajohtajia turhien sääntöjen ja rajoitusten määräämisestä uimahalleihin, kuten tiukkojen ihonmyötäisten uimahousujen käyttöpakko miehille. Uimahallit ovatkin yhteiskunnassa ainoa paikka, jossa totalitaarisen vallankäytön orastava siemen pääsee kukoistamaan, ja virkamiehet saavat määrätä miten kansan tulee pukeutua. Liian paljastava, ei käy. Liian peittävä, ei käy. Moni islamilainen uskonmies vain haaveilee sellaisesta valta-asemasta.

https://yle.fi/uutiset/3-10940088

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu