Euroopan Unionin pitää keskittyä vain ydintehtäväänsä

Euroopan Unioni myytiin suomalaisille, ja monen muunkin valtion kansalaisille, aikoinaan suurena markkina-alueena, jossa on hyvä matkustella ja käydä kauppaa ilman tullimaksuja. Näin on käynytkin, ja olemme oppineet arvostamaan tätä tilannetta. Matkustelu ja bisneksen tekeminen on helppoa Euroopassa.

Kaupan kylkiäisenä on tullut paljon muutakin kuin ihmisten ja tavaroiden vapaata liikkuvuutta. Kun pirulle antaa pikkusormen, se haluaisi viedä koko käden. Kun Brysselin herrat saivat Euroopan yhteismarkkinat, nälkä alkoi kasvaa syödessä, ja herrat haluaisivat määrätä paljosta muustakin kuin Euroopan Unionin alkuperäisestä ydintehtävästä, ihmisten ja tavaroiden liikkuvuudesta. Ja ovat määränneetkin. Brysselistä on kantautunut direktiivi toisensa jälkeen elämän eri osa-alueilta, jotka rajoittavat Suomen kansan vapautta säätää omia lakeja vapaasti oman tahtonsa mukaan, ja antavat katetta joidenkin tahojen suosimalle sanonnalle, että Suomi on menettänyt itsenäisyytensä.

Olen vakaasti sitä mieltä, että Euroopan kokoista väestön massaa ei missään tapauksessa pitäisi johtaa keskusjohtoisesti ja sanelupolitiikalla. Ei enemmistödemokratialla. Ei millään sellaisella politiikalla, jonka tarkoitus on määrätä 515 miljoonaa ihmistä elämään samanlaista elämää.

Ainoa hyvä keino näin suuren väestömassan johtamiseen on jonkunlainen moniulotteinen demokratia, jossa lähtökohtaisesti arvostetaan sitä todellisuutta että kansan keskuudessa on paljon erilaisia tahtoja, ja pyritään löytämään keinoja kaikkien suurten mielipideryhmien tahdon toteuttamiseksi heidän omassa elämässään. Yrittämättä homogenisoida 500-miljoonaista väestön massaa jakelemalla Brysselistä direktiivejä ja mahtikäskyjä, joiden on tarkoitus velvoittaa kaikkia ihmisiä kaikkialla.

Moniulotteista demokratiaa käsittelevän kirjaseni esipuhe vääntää asian rautalangasta, miksi enemmistödemokratia on huono idea niin suuressa väestössä kuin 500-miljoonainen Euroopan Unioni:

http://ionmittler.com/politics/IonMittler_moniulotteinen_demokratia_2019…

Nyt sitten joudumme kuuntelemaan Brysselistä kaikenlaista kuittailua kevytautoista, ja milloin mistäkin aiheesta, kun emme ole tehneet Brysselille selväksi omia rajojamme, miltä osin olemme kiinnostuneita kuuntelemaan sanelua heiltä päin, ja miltä osin haluamme olla itsenäinen kansakunta joka säätää itse omat lakinsa.

Euroopan Unionin pitää keskittyä vain ydintehtäväänsä: ihmisten ja tavaroiden vapaan liikkuvuuden ja bisneksen tekemisen helppouden edistämiseen. Kaikenlainen muu direktiivien saaste, jota Brysselin suunnalta tulvii, pitää siivota pois ja jatkossa torjua niin selväsanaisesti, että sen ymmärtää jopa Ursula von der Leyen. Euroopan Komission uusi presidentti, joka tunnetaan tiiviimmän Euroopan Unionin, USA:n tyylisen Euroopan Yhdysvaltojen, puolestapuhujana. Juuri sellaisen kehityksen edistäjänä, joka veisi Eurooppaa kohti homogenisoitua enemmistödemokratiaa, jossa isot enemmistöt sanelevat ja pienet vähemmistöt vikisevät.

500-miljoonaisen väestön massan elämän homogenisoimisen sijasta, jota Bryssel-keskeinen direktiivien jakelu edustaa, meidän tulisi olla matkalla kohti suurempaa arvostusta yksilön omantunnon vapautta ja valinnan vapautta kohtaan, jotka ovat ne perus raaka-aineet joista onnellisuus on tehty.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu