Euroopan Neuvoston terveiset Suomelle, naisten suojelemiseksi väkivallalta

Ihmisoikeusjärjestö Euroopan Neuvosto (jonka nimi helposti harhauttaa tavallisen kansalaisen luulemaan, että se on sama asia kuin Euroopan Komissio tai Brysselin parlamentti) on löytänyt kehityskohteita naisten aseman parantamiseksi Suomessa. Parhaamme yritetään, mutta vain melkein priimaa tahtoo pukkaamaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10944915

Neuvoston työryhmä ehdottaa (tai uutisen mukaan: vaatii), että lasten traumaattiset kokemukset otetaan vahvasti huomioon, kun arvioidaan väkivaltaisen vanhemman oikeutta lapsen huoltajuuteen tai tapaamisoikeuteen. Tapaamisoikeutta ei välttämättä voida toteuttaa edes valvotuissa olosuhteissa.

Hmm. Luulin että ongelma on pääsääntöisesti päinvastainen, että isän oikeus lapsensa tapaamiseen toteutuu monissa tapauksissa heikommin kuin olisi oikeus ja kohtuus. Todella pitkin torahampain ja tuntosarvin lähestyisin tätä ehdotusta, joka on kaikessa radikaaliudessaan se, että väkivaltaan puolisoa kohtaan syyllistyneeltä isältä vietäisiin oikeus tavata lastaan koskaan. Ei kyllä ilman psykoterapiaa, mahdollinen sosiaalinen ongelma täytyy ensin vähintään yrittää korjata psykiatrian keinoin.

Työryhmä suosittelee myös Ruotsin mallin mukaista lakimuutosta, jonka mukaan kaikki ilman molempien osapuolten suostumusta tapahtuvat seksuaaliset teot tuomittaisiin rikoksiksi. Sitä hallitus on jo kaavaillutkin jonkun aikaa. Mutta tämäkin ajatus on kaikkea muuta kuin takuuvarma ja helppo askel kohti parempaa yhteiskuntaa, kuten totean aiemmassa blogissani:

http://ionmittler.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276860-raiskauksen-maaritelma…

Työryhmä kehottaa Suomea harkitsemaan avioliittoon pakottamisen kriminalisointia. Jaa, eikö se ole jo kriminalisoitu? No ei sitten. Määritelmä ja todistaminen voi kyllä olla vähän vaikeaa. Lienee harvinaista että ketään aseella uhataan astumaan alttarille, Suomen maaperällä ainakaan. Paitsi ne isät jotka pesäpallomailan kanssa muinoin lähtivät juttusille raskaaksi tulleen teini-ikäisen tyttärensä poikaystävän kanssa, että miten olisi avioliitto? Suvun sosiaalinen ja henkinen painostus saattaa olla raskasta, mutta on vaikea todistaa että se on ”pakottamista” eikä ”suostuttelua”.

Entäs lahjonta, suuren rahalahjan tarjoaminen jos avioidut? Entä rikkaiden sukujen perinne halveksua maanrakoon kuka tahansa sulhasehdokas joka ei ole vähintään miljonääri. Pitäisikö kriminalisoida myös negatiivinen pakottaminen, eli avioliiton estäminen, tai painostaminen avioaikeista luopumiseen?

Neuvosto kehottaa Suomea myös kriminalisoimaan tyttöjen ympärileikkaukset, eli sukuelinten silpomisen.

Minä kehotan Suomea kriminalisoimaan myös poikien ympärileikkaukset, eli sukuelinten silpomiset, alle 18-vuotiailta. Tai sekin riittäisi, jos poliisi alkaisi tehdä työtään ja noudattaa jo nykyisiä lakeja fyysisestä koskemattomuudesta, ja tutkisi sitä törkeänä pahoinpitelynä. Ei ole olemassa lakia joka erikseen sallii poikien ympärileikkauksen. Näin ollen se on laitonta jo tällä hetkellä, pahoinpitelyä koskevien lakien nojalla.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu