70% mopoista ja motskareista laittoman äänekkäitä: laitetaanpa valvontaa ja sakkoja

Pienellä paikkakunnalla asuva tuttavani valitteli Facebookissa, että äänekkäät mopoilijat pörräävät öisin riemurallia hänen kotinsa lähellä, ja häneltä menee sekä unet että hermot. Tekisi mieli soittaa poliisit, mutta syrjäseudulla poliisin saapuminen kestää ikuisuuden. Ja mahtaisiko se edes ratkaista tätä ongelmaa.

Kokemus kuulostaa tutulta. Tänä kesänä olen usein istunut iltaa asuntoni parvekkeella Tikkurilassa yön pikkutunneille asti. Ei täällä kukaan korttelin ympäri rellestä mopolla, mutta joku muutaman tontun lauma ajaa mopolla Tikkurilan läpi melkein joka yö kerran tai pari. Yön hiljaisuudessa meteli on korvia raastava.

Uutinen viiden vuoden takaa kertoo, että noin kaksi mopoa tai moottoripyörää kolmesta on äänekkäämpiä kuin laki sallii. Lähes 70%. Eikä vahingossa, vaan ihan tahallaan. Kovaäänisyys koetaan miehekkäänä, se on tärkeä osa kaksipyöräisen ajoneuvon imagoa. Tässä olisi jo melkein etnisen profiloinnin paikka poliisille: jos vastaan tulee mopo tai moottoripyörä, kannattaa pysäyttää ja ratsata se, koska se on laiton lähes 70% todennäköisyydellä.

https://moottori.fi/liikenne/jutut/mopometri-desibelimittari-ja-tutka-nain-poliisi-valvoo-kaksipyoraisia/

Kaksipyöräisiä ajoneuvoja ei tarvitse katsastaa. Sillä voi olla osuutta tähän asiaan. Jos katsastaminen olisi pakollista, niin joutuisivat ainakin veivaamaan niitä virityksiään edestakaisin, kovat äänet pois käytöstä ennen katsastusta, ja takaisin käyttöön heti katsastuksen jälkeen.

Ehdotan että asennetaan taajamiin nopeuskameroiden tyyppisiä valvontalaitteita, jotka mittaavat ajoneuvon äänekkyyttä. Mopoilevien teinien ryhmäkuva poliisin galleriaan automaattisella liikennevalvonnalla, ja rangaistusvaatimus postitse kotiin.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu