82% leikkaisi yritystukia Suomessa, maksaakseen yritystukia Etelä-Eurooppaan

Suomen hallitus ei halua tässä vaiheessa keskustella talouden tasapainottamisen leikkauslistoista, mutta YLE uutiset on julkaissut työkalun, jolla kansalaiset voivat pohtia asiaa keskenään:

https://yle.fi/uutiset/3-11397085

Työkalusta näkee, kuinka monta prosenttia yleisöstä on valinnut tietyn vaihtoehdon. Yritystukien kohdalla tilasto näyttää varsin hilpeältä: 82% vastaajista valitsee sellaisen vaihtoehdon, että leikataan Suomessa yritystukia 10%. Tämä on aika huoleton ja riemukas valinta, kahdestakin syystä.

Ensinnäkin, yritystuet ovat korona-kriisin hoitamisessa aika lailla pääpointti, tärkein asia. Yritystukien pienentäminen Suomessa, juuri nyt kun yritykset ovat erityisen suurissa ongelmissa, tarkoittaisi suurinpiirtein sitä, että jätetään Suomen yritysten ongelmat hoitamatta, menkööt konkurssiin jos menevät.

Toinen ironinen näkökulma tässä asiassa on se, että YLEn työkalun tarjoamia leikkauksia tehdään lähtökohtaisesti sen takia, että Suomella olisi varaa maksaa yritystukia Italiaan ja Espanjaan 8 miljardia EUR. 82% kyselyn vastaajista siis leikkaisi yritystukia Suomessa, jotta meillä olisi varaa maksaa yritystukia Italiaan ja Espanjaan.

No, eihän se asia oikeasti ihan noinkaan ole. Tuon uutisen alussa sanotaan, että ”Suomen hurja velkaantuminen hyväksytään juuri nyt yksimielisesti”. Luetaanpa tuo lause uudestaan. Suomen hurja velkaantuminen hyväksytään yksimielisesti. Neuvostoliiton vanha kunnon Pravda jää nyt kyllä toiseksi propagandassa, jos Suomen valtion media antaa ymmärtää kansalle, että 8 miljardin euron lahjoitus Etelä-Eurooppaan ”hyväksytään yksimielisesti”. Saatetaan ehkä hyväksyä enemmistöllä kansanedustajista, kun äänestyksen aika joskus koittaa tästä asiasta, mutta yksimielisesti? Kaikki puolesta, eikä yksikään kansanedustaja äänestä vastaan? Rohkenen epäillä.

YLE uutiset olisi voinut ensin julkaista kyselyn, kannatatko sitä, että Suomi lahjoittaa Etelä-Eurooppaan 8 miljardia EUR? Mutta tämä taitaa olla asiaton kysymys. Nyt ei pidä politikoida sellaisella asialla. Ei kysytä kansalta, haluatko menettää 8 miljardia (tai YLE:n totuuskomission mukaan vain 7 miljardia), vaan ohitetaan se kysymys, ja siirrytään suoraan kysymykseen, mistä leikataan Suomessa tuon 7 miljardin keräämiseksi?

Surullisen kuuluisa filosofi Jukka Hankamäki olisi sanonut tähän, että YLE ei ole neutraali tiedonvälittäjä, se suodattaa todellisuutta vihervasemmistolaisen agendan läpi.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu