95% kansasta kannattaa veroja, ja 70% liikkumis-rajoituksia
YLE uutisoi eilen, että ylivoimainen enemmistö suomalaisista kannattaa liikkumis-rajoituksia, noin 70 %.
https://yle.fi/uutiset/3-11860602
Tämä on rauhoittava tieto tällaisella hetkellä, kun hallitus on laatimassa listaa rajoituksista. Että hallituksen laatimalla listalla on kansan ylivoimaisen enemmistön tuki.
Minulla on paha aavistus, että tämä katteeton johtopäätös oli tuon kyselyn tilaajien tarkoituksena jo etukäteen, ennen kuin kyselyä edes tilattiin. Asettaa kyselylle sellainen sanamuoto, johon mahdollisimman moni vastaa ”kyllä”, ja sitten käyttää sitä tuen osoituksena hallituksen laatimalle rajoitusten listalle.
Vaikka sitä ei tuossa kyselyssä kerrottu, eikä kysytty. Siinä kysyttiin vain, pitäisikö korona-epidemian hillitsemiseksi rajoittaa ihmisten liikkumista jotenkin. Sitä ei määritelty, millä tavalla, koska, ja kuinka paljon.
Ovatko poliittisia aiheita koskevat gallup-kyselyt Suomessa usein tahallisen johdattelevia? Suorastaan propagandan rajamailla olevaa toimintaa, harkittua mielipiteen muokkausta, mielipiteen mittaamisen sijasta? Minusta on tuntunut siltä jo pidemmän aikaa, eikä tämä tapaus juurikaan vahvista luottamustani suomalaisiin poliittisin gallup-kyselyihin ja niiden uutisointiin.
Mitä muuta voitaisiin kysyä kansalta? Hallitus voisi käynnistää suunnitelmat verojen korottamiseksi. (Ja on jo käynnistänytkin.) Jos siitä aiheutuu parran pärinää kansan keskuudessa, Taloustutkimus voitaisiin lähettää kadulle kysymään ihmisiltä, kannatatteko sitä että valtio kerää veroja, ja niiden avulla ylläpitää yhteiskunnan rakenteita ja palveluita? Suurin osa vastaisi siihen myöntävästi.
Sitten voitaisiin uutisoida, juuri sopivasti hallituksen horjuvan poliittisen aseman tueksi, että ylivoimainen enemmistö kansasta kannattaa verottamista.
Niinkö tämä toimii?
Varmasti asia on juuri noin. Yksinkertainen kysymys johon asiasta mitään ymmärtämättäkin vastaa: kyllä.
Lisäksi tuo 70% on puppua. Tarkoituksella pyöristetty ylöspäin.
Kovempaa verotusta minäkin kannatan, mutta en itselleni.
Ilmoita asiaton viesti
Paskapuhetta molemmat kannattamiset
Ilmoita asiaton viesti
Verojen kannattaminen oli tietysti hatusta vedetty, vain liikkumis-rajoituksista on olemassa gallup-kysely.
Maailmassa ei ole montaa (yhtään?) demokraattista valtiota, joka ei keräisi lainkaan veroja, joten verojen kerääminen sinänsä on kannatettua toimintaa, kun olisi kiva asua yhteiskunnassa joka ei ole ihan villi länsi. Kyse on vain siitä, kuinka paljon niitä veroja ja palveluita halutaan, vähän vai paljon.
Ilmoita asiaton viesti
Joo
Tarkoitin että en yhtään SIIS YHTÄÄN usko Ylen galluppeihin ja kyselyihin
V..un manipulaatioyritykset
Ilmoita asiaton viesti
Minäkin kannatan veroja. Mutta puolta pienemmällä tasolla ansiotuloverojen osalta. Muita veroja voisi sitten alentaa maltillisemmin.
Ilmoita asiaton viesti
Niin kauan, kuin olen seurannut, on kommunisteja ollut noin viidennes äänestäjistä ja niistä alle puolet taistolaiskommunisteja.
Kyllä ne tunnisti, vaikka välillä sekavaa olikin.. Nykyjää onp helpompaa.
Ilmoita asiaton viesti
Progressiivisesta verotukseksesta tuli mieleen savolaisvitsi. Kauppias kertoi ukolle, että mitä enemmän ostat, sen enemmän saat alennusta. Tähän ukko: ”No anna sitten niin paljo, ettei tarvihe maksaa mittää”.
Joissakin maissa on noudatetaan työpalkan verotuksessa tasaveroa. Isossa kirjassakin oli ohje verosta. ”Kymmenykset oli varhainen valtiollisen ja kirkollisen veron muoto, jonka kantaminen perustui Vanhan testamentin ohjeisiin.”
Ilmoita asiaton viesti
Raamatun 10% ei täyttänyt modernin valtion roolia läheskään kokonaan. Tuo 10% maksettiin papistolle, eikä papisto tuottanut yhteiskuntaan kovin paljon muita kuin uskonnollisia palveluita. Kaikki muut yhteiskunnan kulut, siltä osin kuin niitä oli edes olemassa, kuten sosiaaliturvan ja koulutuksen johonkin työhön, maksoi suku itse.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä kysymyksen asettelun merkitys oli tuttua jo antiikin Kreikassa.
Tuttu kysymyshän on: Joko olet lakannut hakkaamasta vaimoasi?
Siinä kysymys, johon ei kannata vastata ollenkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Vennamo kysyi 60-luvun lopulla eräässä TV:n vaalipaneelissa kepun edustajalta: ”Milloin aiotte lopetta talonpojan tappolinjan?” Kun vastaaja alkoi änkyttää jotain selitystä Vennamo keskeytti ja sanoi: ”Pelkkä päivämäärä riittää!”
Ilmoita asiaton viesti
Niin mutta jos olen lakannut hakkaamasta vaimoani?
Ilmoita asiaton viesti
Ainakin ne EU- ja myöhemmin eurokyselyt ja mittaukset olivat aika vedätettyjä. Olin tosin itsekin tuolloin EU- ja euromyönteinen, mutta minuahuoletti posketon vedätysasenne. Myöhemmin aloin tajuta, miten kokonainen yhteiskunta voi sokeutua ja ajautua ideologisiin jumeihin.
Me olemme edelleen täysin pystyviä samanlaisiin lukittumiin ja luutumiin, jotka johtivat ensimmäiseen ja toiseen maailmansotaan.
Ilmoita asiaton viesti