Afghanistanin sodan suurin sankari (ja uhri) on Wikileaksin Assange

Afghanistanin sota on ehkä päättymässä, mutta Wikileaksin perustajan Julian Assangen taistelu saattaa kestää vielä 175 vuotta. Sen pituista vankeutta USA:n syyttäjän uskotaan virittelevän lontoolaisessa vankilassa istuvan Assangen pään menoksi — kostoksi Afghanistanissa tapahtuneita sotarikoksia koskevista paljastuksista, jotka tekivät Wikileaksista ja Julian Assangesta kuuluisia 10 vuotta sitten.

https://www.facebook.com/wikileaks/posts/4198425266859220

Tässä on muutamia koottuja Afghanistanin sodan muistelmia vuosien varrelta, joita Wikileaks on julkaissut Facebook-sivullaan viimeisten 24 tunnin aikana. Julian Assange ei ole niitä julkaisemassa henkilökohtaisesti, koska hänellä ei ole pääsyä nettiin eikä kontakteja juuri keihinkään ihmisiin korkeimman turvaluokituksen vankilassaan Lontoon Belmarshissa.

Sotia ei käydä sattumalta. Niihin tarvitaan länsimaisten kansojen tai vähintään valtioiden johtajien tuki. USA ei odottele tukea sotimiselle tyhjän panttina, vaan käy tietynlaista hybridi-sotaa myös länsimaissa, saadakseen sotimiselle kannatusta.

CIA:n raportti vuodelta 2010 arvioi, että feminismiä voitaisiin hyödyntää tuen saamiseksi Afghanistanin sodalle länsimaissa, koska feministit paheksuvat naisten heikkoa asemaa Talibanin hallinnon alla.

https://www.facebook.com/wikileaks/posts/4211787168856363

Hollannin kieltäydyttyä joistakin NATO-operaatioista Afghanistanissa, CIA laati suunnitelman, mistä naruista pitää vetää jotta tärkeät kumppanit Ranska ja Saksa eivät tee samanlaista päätöstä. CIA:n arvion mukaan Ranskan väestölle kannattaa korostaa pakolaisten ihmisoikeuksia ja naisten asemaa. Saksalaisille kannatti CIA:n mielestä sen sijaan korostaa Talibanin voittoon johtavan perääntymisen negatiivisia seuraamuksia, kuten huumekaupan, terrorismin ja pakolaisvirran lisääntyminen, sekä Saksan maineen kärsiminen NATO-maiden keskuudessa.

https://wikileaks.org/wiki/CIA_report_into_shoring_up_Afghan_war_support_in_Western_Europe,_11_Mar_2010

Ruotsalaiset JAS Gripenin valmistajat yrittivät lobata lentokonettaan käytettäväksi Afghanistanissa, jotta sen saavutuksia afghaanien pommittamisessa voitaisiin käyttää koneen markkinoinnissa mahdollisille ostajille. Hanke ei toteutunut.

https://www.facebook.com/wikileaks/posts/4210401392328274

Australian joukot tappoivat vahingossa siviilejä ainakin 10 kertaa, ja joka kerralla peittivät jälkensä ja valehtelivat julkisuuteen tapahtuneesta.

https://www.facebook.com/wikileaks/posts/4211848018850278

Uuden Seelannin joukot keksivät selittää, että se oli USA joka ampui ne, tapettuaan vahingossa siviilejä.

https://www.facebook.com/wikileaks/posts/4211789082189505

Afghanistan oli yksi tehokkaimmin valvottuja yhteiskuntia maailmassa. Vuodesta 2013 lähtien NSA nauhoitti lähes kaikkien afghanistanilaisten kaikki puhelinkeskustelut.

https://www.facebook.com/wikileaks/posts/4211563812212032

Wikileaksilla on maine mediana, joka ei ole koskaan julkaissut tietoa joka olisi osoittautunut paikkansa pitämättömäksi. Siksi en mielellään korostaisi kovin paljon tätä viimeistä linkkiä, jossa tuo maine asettuu hieman harmaalle alueelle, mutta menköön tämän kerran:

Vuonna 2011 Julian Assange antoi medialle haastattelun, jossa hän arvioi että Afghanistanin sodan todellinen motiivi ei ole voittaa sotaa, vaan sotia loputtoman kauan, ja siinä sivussa ohjata sota-alueen hämärissä olosuhteissa miljardeja dollareita veronmaksajien rahaa tahoille, joille länsimaiden veronmaksajat eivät sitä muutoin lahjoittaisi.

https://www.facebook.com/wikileaks/posts/4200911569943923

Samantyyppisiä epäilyksiä esitettiin aikoinaan jo Irakissa, aikakaudella ennen Assangea ja Wikileaksia, jolloin ihmeteltiin kadonneen miljardin dollarin käteislähetyksen arvoitusta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Allegations_of_misappropriations_related_to_the_Iraq_War

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu