Aivan uskomatonta tuubaa kansanedustajalta

Eräs kansanedustaja luetteli blogissaan seitsemän keinoa, joilla voitaisiin lisätä suomalaisten kielitaidon monipuolisuutta.

Arvasin jo etukäteen, että siellä ei mainita sanallakaan pakkoruotsin osuutta suomalaisten kielitaidon kapea-alaisuuden aiheuttajana.

Sen sijaan siellä haaveiltiin sellaisesta kehityksestä, että yhä useampi suomalainen ”uskaltaisi” valita lapselle ensimmäiseksi ja vahvimmaksi ulkomaiseksi kieleksi muun kuin englannin.

Olen rauhallinen kansalainen, mutta kyllä tässä päreet ja hihat meinaavat jo palaa. Tällaisetko ihmiset tätä kansaa johtavat? Haaveilevat siitä, että suomalaisten osaamista heikennettäisiin maailman tärkeimmässä kielessä, englannissa, joka on avain laajimpaan tietoon ja suurimpiin bisnes-mahdollisuuksiin globaalisti? Eivätkä suostu edes mainitsemaan ääneen sellaista mahdollisuutta, että pakkoruotsin aiheuttama haitta kansalaisten kielten osaamiselle otettaisiin lähempään tarkasteluun.

Taas kerran joudun pettymään suomalaisten kansanedustajien rehellisyyteen ja vilpittömyyteen. Mutta kun usein sattuu, siihen tottuu.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu